Festes privades en garatges o domicilis particulars, el principal focus de contagi actual

Salut no es planteja per ara incrementar les mesures de restricció tot i el repunt de la pandèmia i creu que bars i restaurants estan aplicant bé la normativa

Algunes de les recomanacions del ministeri de Salut.
Algunes de les recomanacions del ministeri de Salut. GOVERN D'ANDORRA

Per norma general, els bars i els restaurants estan aplicant de manera correcta les mesures sanitàries dictades per l’autoritat competent, i si a més a més ventilen com és degut el local, pocs contagis hi està havent actualment en aquests establiments. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha mostrat la seva preocupació per les festes que es munten en garatges, bordes o domicilis particulars i que són la principal font de propagació dels contagis actualment.

El titular de Salut ha explicat que hores d’ara, tot i el repunt de casos, l’administració no es planteja incrementar les mesures restrictives. Però sí que ha mostrat la seva preocupació per les trobades multitudinàries que, en algun cas concret, ha sabut de primera mà que s’han fet. Martínez Benazet ha parlat de “festes d’aniversari”, per exemple, en domicilis particulars, així com en garatges o “el cas que conec d’un aparcament d’una comunitat de veïns”.

El ministre ha explicat que “de festes sempre n’hi ha hagut, no és que ara n’hi hagi més”, però sí que “ara és el lloc on hi ha més contagis”. Martínez Benazet ha afirmat que la normativa és “suficientment contundent” com per poder actuar i que ha explicat, sense donar els detalls que ha assegurat que oferirà dimecres, que “s’han obert molts expedients”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending