La falta d’experiència al país pot penalitzar l’oferta andorranogironina per al transport sanitari

El personal de l’actual concessionària considera que el concurs està obert, el conveni col·lectiu els dona tranquil·litat i creuen que hi hagués una sola operadora per als serveis públics d’ambulàncies podria comportar perills

consorci transport sanitari giro
consorci transport sanitari giro

La falta d’experiència al país podria penalitzar la tercera oferta que finalment hi ha hagut per a la concessió del transport sanitari que ha d’atorgar el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) després de la renúncia de l’adjudicatària actual, una Andorrana de Transport Sanitari (ATS) que, com a tal, no es torna a presentar però que sí té la seva empresa de capçalera, Ambulàncies Egara, com a aspirant. La proposta amb la qual no es comptava inicialment és la que ha presentat l’empresari Eduard Navarro, que fa aliança amb el Consorci del Transport Sanitari de la Regió de Girona.

Aquest consorci, en què es van unir diversos operadors de les comarques gironines, sí que té experiència en gestió de serveis públics d’ambulàncies. Però òbviament no han operat mai a Andorra i tampoc Navarro té experiència, almenys directa, en la gestió de transport sanitari. Amb tot, als professionals del servei actual no els ha sorprès que hi hagi una tercera proposta. “Sempre havíem pensat que hi hauria alguna altra empresa que es podria presentar”, han indicat fonts del personal de la concessionària actual.

Una de les bases del Consorci del Transport Sanitari Regió de Girona.

Relacionat

L’empresari Eduard Navarro encapçala una tercera proposta per assumir el transport sanitari

A banda d’aquesta aliança andorranogironina, els altres dos aspirants són dos vells coneguts, la ja citada Ambulàncies Egara, que és l’empresa que ha liderat l’actual adjudicatària amb la seva filial Ambulàncies Valira. I l’anterior concessionària, una ADP que en aquesta ocasió té el suport logístic d’Ambulàncies Carlemany, que fins ara havia format UTE amb Egara i Valira. Carlemany traspassaria els seus vehicles a ADP si aquesta resultés guanyadora del concurs. 

Les fonts del personal consultades han assegurat que estan tranquils davant el procés de selecció d’una nova concessionària. Sí que “el que es comenta entre els treballadors és que potser no seria bo que hi hagués un monopoli d’ADP” perquè ja té hores d’ara l’adjudicació del transport sociosanitari. I no seria bo perquè “si fallés l’operador, fallaria tot el servei, perquè no hi hauria el comodí d’una altra empresa”.

Però, com s’ha dit, hi ha relativa calma perquè hi ha un conveni signat que satisfà en gran mesura els treballadors, que asseguren que “seria molt difícil decantar-se per quina és la proposta millor”. I en relació amb el conveni recorden que “gràcies a que no quadressin els números de l’anterior concurs i als conflictes laborals degut a tot plegat” va ser que es va haver de negociar i acordar un pacte laboral que entrarà en vigor dilluns.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending