Govern cribrarà tota l'escola andorrana de secundària d'Encamp

Hi ha 37 classes amb algun tipus de confinament, de les quals 32 són totals i cinc parcials

L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. G. P.

La situació a l’escola de segona ensenyança d’Encamp és força preocupant. De les 37 classes aïllades total o parcialment per positius de Covid-19 als diferents centre educatius, dotze pertanyen a aquest col·legi. Davant d’aquesta realitat, el Govern vol realitzar un cribratge massiu a tots els alumnes i professionals, en total unes 350 persones. Es farà entre aquest dimarts i dimecres per per comprovar si el coronavirus circula més enllà de les pròpies unitats de convivència.

El centre inquieta, i força, a les autoritats sanitàries, com ha evidenciat la compareixença d’actualització de dades sanitàries realitzada per la secretària d’Estat, Helena Mas, i l’epidemiòloga Mireia García. Actualment, hi ha 37 classes amb algun alumne positiu per coronavirus a tot el Principat. 32 presenten aïllament totals i cinc parcial. Només a l’andorrana de secundària d’Encamp hi ha dotze, de les quals onze amb tots els estudiants confinats.

Davant aquesta realitat, Salut ha optat per realitzar entre aquest dimarts i dimecres un cribratge a tots els alumnes que encara fan classe amb normalitat i als docents, entre el qual també hi ha contagi. Mas ha explicat que “el fem pensant a detectar si el virus circula més enllà de les mateixes unitats de convivència i per descartar que no ho estigui fent en altres”. En total, es calcula que es faran proves a unes 350 persones entre estudiants i personal.

L'escola andorrana de segona ensenyança a Encamp.

Relacionat

Salut i Educació van descartar al darrer moment tancar l’Escola andorrana de secundària d’Encamp

Pel que fa a la resta de centres educatius, a banda de les 37 aules amb mesures de confinament, sigui total o parcial, hi ha quinze més que es troben sota vigilància passiva. També hi ha dues llars d’infants afectades. La de la Mainada té una classes aïllada, però la resta ja han pogut recuperar certa normalitat. A la de Dames de Meritxell també hi ha una altre grup confinat. Dos més al centre de la Fundació Privada Tutelar.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending