Salut i Educació van descartar al darrer moment tancar l’Escola andorrana de secundària d’Encamp

El centre té deu classes confinades totalment i en algun cas hi ha fins a deu casos positius entre els seus integrants, sense que es pugui descartar la transmissió entre ells

L'escola andorrana de segona ensenyança a Encamp.
L'escola andorrana de segona ensenyança a Encamp.

Els ministeris de Salut i Educació van descartar al darrer moment, tot i la recomanació dels experts en matèria d’epidemiologia, tancar del tot l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp. El centre té deu classes confinades totalment i alguna més amb alumnes aïllats. Els casos positius de coronavirus en aquesta escola estan desbocats. El convenciment més polític que tècnic que els contagis s’originen fora del centre i el fet no de crear un precedent van frenar la clausura de l’escola.

Però l’alta incidència de casos a l’escola va empènyer els responsables de salut a posar en marxa un ‘stop lab’ mòbil parroquial. I iniciar la seva operativitat, justament, a Encamp, on fa unes setmanes també hi va haver un focus important en un establiment de restauració (bar-restaurant) amb una alta activitat social i que aparentment va ser l’origen de diversos casos positius de Covid.

Però ara la preocupació està centrada, sobretot, a l’Escola de segona ensenyança, que a més a més està en obres, circumstància que asseguren algunes de les fonts consultades, tampoc no ajuda a evitar la propagació del virus. En aquest sentit, algunes de les fonts consultades ha explicat que els escolars estan a l’hora del pati en rampes, camins i camps tots amuntegats i sense cap control.

Ja l’alta incidència de casos va portar la direcció del centre, aquesta mateixa setmana, a imposar com a obligatori l’ús de la mascareta a tots els espais del recinte escolar, incloses les classes

Ja l’alta incidència de casos va portar la direcció del centre, aquesta mateixa setmana, a imposar com a obligatori l’ús de la mascareta a tots els espais del recinte escolar, incloses les classes. Els estudiants que estan confinats segueixen l’activitat lectiva de forma telemàtica des dels seus domicilis. S’espera que la setmana que ve Salut aixequi el confinament de diverses aules. I es pugui anar normalitzant la situació.

De fet, no es va voler crear un precedent tancant tota l’escola i enviant-la a fer classes en línia entre altres coses perquè es considera que caldrà conviure amb aquesta situació. Encara que sense la incidència d’Encamp, però en altres centres educatius del país també hi ha molt impacte de coronavirus. En relació al centre situat a la carretera de Vila, hi ha tècnics, segons fonts de l’escola, que no tenen tan clar que no hi hagi transmissió interna.

I és que hi ha aules on s’han detectat ja deu casos positius, havent-hi docents i alumnes contagiats. També és clar, han assegurat les fonts, que el nivell de conscienciació dels joves no és gaire elevada i que també es creu que ha tingut un fort impacte en els contagis l’amuntegament d’usuaris que hi ha en els autobusos, especialment en les hores que coincideixen l’accés a l’escola amb l’entrada als centres de treball.

Comentaris (15)

Trending