Els dentistes i les analítiques s’inclouen en el tercer pagador pels més grans de 65 anys

El règim entrarà en vigor l'1 d'octubre i el ministre de Salut, Albert Font diu que s'anirà ampliant a la resta de la població

Comentaris

Font, durant la compareixença davant els mitjans.
Font, durant la compareixença davant els mitjans. SFGA/ C.ESTEVE

Les analítiques, el dentista, la cirurgia o el fisioterapeuta, s'inclouran en el règim de tercer pagador a partir de l'1 d'octubre per a la gent més gran de 65 anys, L'aplicació de la prestació farmacèutica haurà d'esperar per un tema informàtic de la CASS. El ministre de Salut, Albert Font ha presentat aquest dilluns el decret de modificació.  Es tracta, tal com ha exposat el titular de la cartera, d’una modificació que respon a la voluntat del Govern i l’encomana del Consell General d’ampliar el règim del tercer pagador a més casuístiques de les que hi ha actualment.

Font ha deixat clar que el tercer pagador no suposa que la CASS pagui el 100%. El règim entrarà en vigor l'1 d'octubre.  Amb el tercer pagador, l'usuari que vagi a un especialista, a fer-se analítiques, no haurà de pagar la totalitat de la factura, com passa fins ara, perquè la CASS li retorni el 75% passats uns dies, sinó que es limitarà a satisfer el 25% de copagament que li correspon.

El ministre ha avançat que posteriorment el règim s'aplicarà a la resta de la població. Ho ha justificat dient que cal analitzar acuradament si suposarà una major despesa per al sistema sanitari. “En un sistema ideal no hauria d’haver ni un euro de més; a la pràctica es veu que tota facilitació de qualsevol cosa augmenta el cost i és molt difícil d’avaluar". L'objectiu és controlar que no es dispari la despesa sanitària, " per això, cal començar amb un grup més petit, en aquest cas format per algunes de les persones més vulnerables i que poden disposar de menys recursos econòmics".Pel que fa als medicaments i altres productes de farmàcia encara s'haurà d'esperar però segons Font "serà qüestió de mesos i no pas d'anys perquè s'hi està treballant a a passos agegantats".

Pel que fa als actes recollits en aquest decret, el titular de Salut ha apuntat que el text no només ha tingut en compte les peticions del Consell General, sinó que també n’ha inclòs d’altres que no s’havien demanat però que es consideren importants. És el cas, per exemple, dels actes d’infermeria, fisioteràpia, dentistes o analítiques.

Sobre el control dels metges per evitar el frau, Font recorda que des de la seva anterior etapa a la CASS ja hi havia treballat i que com a ministre seguirà combatent-la, encara que assegura que no és ni molt menys una situació que es produeixi de forma massiva.

 ·

Comentaris (7)

Trending