Creix el malestar a l’àrea de Salut Mental de l’hospital

El fet que no hi hagi un cap de servei ben definit i l’increment de feina per l’impacte de la Covid estan fent estralls en un departament mèdic que es preveu clau arran de la pandèmia

Salut Mental no aconsegueix superar les dificultats que fa temps que pateix.
Salut Mental no aconsegueix superar les dificultats que fa temps que pateix. Toni Solanelles

El malestar s’ha aferrat en el servei de Salut Mental de l’hospital. La dimissió de qui en funcions serà el cap de l’àrea fins a final de mes, Joan Escoter, ja tenia a veure amb diferències internes -tant respecte de la direcció del SAAS i el ministeri de Salut com amb altres professionals del servei- que no s’han pas atenuat amb l’anunci de la renúncia vestida de motius personals i cansament del ‘psiquiatra en cap’. Lluny d’això, la interinitat de la direcció i l’increment de feina per l’impacte de la Covid estan fent estralls.

El clima laboral, segons diverses fonts, és més aviat dolent. Encara que no es vulgui, poc o molt això s’acaba traslladant als usuaris, als pacients. Davant la interinitat d’Escoter, que a més a més, ha estat una setmanes de baixa, els qui s’encarreguen implícitament de tirar endavant el servei són dos dels especialistes que ja tenen responsabilitat sigui a salut mental mateix, Josep Ramos, o a la unitat de conductes addictives (UCA), Angelina Santolària.

Però el mal ambient és més que notori. I la presència del dimissionari cap de servei, segons les fonts, no ajudaria. Tampoc que no s’hagi aclarit el futur de l’equip i el seu nou lideratge, pendent que s’acabi de definir un pla de salut mental amb el qual s’està treballant des de fa temps i que no s’acaba de tancar. I el servei és clau sempre però més encara en un moment en què la situació sanitària, la pandèmia, ha tingut i continua tenint un fort impacte.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending