El Consell prorroga les restriccions pel coronavirus quan hi ha 21 casos nous i tres hospitalitzats

Carine Montaner hi vota en contra "perquè deixa ple poder al Govern per disposar de les nostres llibertats"

Comentaris

Una imatge de la sessió de Consell General d'aquest dijous.
Una imatge de la sessió de Consell General d'aquest dijous. DEMÒCRATES

El Consell General ha aprovat aquest dijous la petició per prorrogar la facultat del Govern d'establir les restriccions pel coronavirus amb el vot en contra de la consellera no adscrita Carine Montaner.  El ministre de Salut, Albert Font ha dit que des d'aquest dimecres s'han comptabilitzat 27 casos nous i que els actius són 121. Hi ha 46.691 casos totals i 46.415 altes. A l'hospital hi ha tres persones ingressades,

Font ha subratllat que l'Organització Mundial de Salut (OMS) encara no ha decretat el final de l'estat d'emergència  i que s'inicia un període clau per l'economia del país com és la temporada d'hivern i Nadal. Carine Montaner s'ha mostrat sorpresa per "la pròrroga que deixa ple poder al Govern per disposar de les nostres llibertats".

Ha assegurat que el passaport covid "és una eina discriminatòria i sense base científica". S'ha referit a que Pfizer no va fer proves abans de comercialitzar les vacunes contra el coronavirus. Ha criticat que el Govern fes campanyes de vacunació quan no hi havia referències de l'efectivitat dels vaccins i ha dit que hi ha persones amb efectes secundàries que "se senten desemparades".

Per aquest motiu ha demanat al Consell el vot en contra de la pròrroga i ha demanat que els consellers fessin un mea culpa "per a totes les persones maltractades i discriminades, acusades de negacionistes".  Des de Terceravia, el seu president Josep Pintat espera que "aquesta sigui la darrera pròrroga que aprovem" i en el mateix sentit s'ha expressat el socialdemòcrata Joaquim Miró. La consellera de Demòcrates, Ester Molné, tot assegurant que "la situació sanitària és estable" ha afegit que "cal mantenir la facultat per afrontar un possible rebrot o nova variant"

Comentaris (2)

Trending