Els CAPs comencen a expedir els primers certificats amb QR avalats per França

Salut demana que si no és estrictament necessari, que no s’acudeixi en massa als centres emissors de la documentació necessària per viatjar almenys pels països de la UE i l’espai Schengen

Comentaris

Certificats emesos aquest matí, en aquest cas al CAP de Sant Julià.
Certificats emesos aquest matí, en aquest cas al CAP de Sant Julià. B. N.

Els centres d’atenció primària (CAPs) han començat aquest dijous al matí (alguns amb un lleuger retard per dificultats logístiques) a expedir els certificats de vacunació Covid amb QR que estan apadrinats per França i que han de servir per poder-se moure pels països de la Unió Europea (UE) i de l’espai Schengen sense tenir excessives dificultats o, almenys, per poder acreditar oficialment que s’està d’acord amb les exigències sanitàries bàsiques, especialment haver rebut una pauta completa de vacunació.

El ministeri de Salut demana que malgrat que des d’aquest dijous s’emet la documentació, que la ciutadania no acudeixi en massa als centres si no és estrictament necessari per tal de no col·lapsar els serveis. També al centre de vacunació s’hauria d’expedir aquest document per aquelles persones que des d’aquest dijous completin el cercle. A partir de la setmana que ve hauria de ser possible disposar d’aquest certificat en format digital, probablement entre dimecres i dijous segons ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

En el centre d'atenció primària de Sant Julià de Lòria hi havia poca afluència per recollir el certificat. Un cartell anuncia que es distribueix de dilluns a divendres. El personal preveu que a partir del migdia augmenti l'afluència. A primera hora del matí han rebut una impressora que es dedicarà només als certificats. Aquest document permet  viatjar arreu dels països de la Unió Europea  (UE)i per l’espai Schengen i també inclou un codi QR per facilitar la lectura des de qualsevol dispositiu de control. Això és possible  gràcies a l’acord entre França i Andorra per a l’homologació del comprovant. 

Hi consta el nom i la data de naixement i la informació sobre la vacuna rebuda. És de lectura ràpida i àgil. Eximeix al titular de qualsevol restricció com ara una quarantena. La seva homologació a països tercers està en curs, segons va dir aquest dimecres el ministre de Salut.

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending