Assandca celebra l’arribada d'una psicooncòloga però lamenta el temps transcorregut sense servei

El president de l'associació contra el càncer, Josep Saravia diu que han de tenir una reunió amb ella per saber quin projecte té i amb quines idees afronta el càrrec

Comentaris

El president d'Assandca, Josep Saravia.
El president d'Assandca, Josep Saravia. Toni Solanelles

El president de  l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia celebra l'arribada d'una psicoòncologa però lamenta els mesos que han passat sense aquesta figura. L'anterior, Eva Baillès va marxar el passat mes de març i la seva substituta fa unes setmanes que ja està donant hores, La nova psioòncologa, Laura Medina, té una àmplia experiència.

Saravia ha explicar que han de tenir una reunió amb la psicooncòloga per conèixer quin és el seu projecte i amb les idees que té. El president d'Assandca no té res en contra de la contractació de professionals de fora del país tot i que creu que a Andorra hi ha professionals prou qualificats que "potser no s'han presentat a l'edicte". Per Assandca, la figura de la psicooncòloga és fonamental. 

La marxa de la psicooncòloga de l’hospital, Eva Baillès, va fer que des els malalts de càncer que necessitessin aquesta atenció psicològica es derivessin des del mes de març a l’Àrea de Salut Mental. L’atenció psicològica al pacient quan se li detecta un càncer és fonamental. Des d'Assandca però van voler subratllar que un psicòleg de Salut Mental no té la mateixa formació que un psicooncòleg. Tot i que el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) va obrir amb rapidesa el procés per contractar una nova professional, han hagut de passar gairebé sis mesos per trobar el recanvi ja que la selecció ha requerit un període llarg.

 L’activitat assistencial se centra en oferir una valoració psicològica adient als i les pacients afectades per malalties oncològiques i als seus familiars. Així mateix, un cop realitzada la valoració específica, s’ofereix el suport i la intervenció psicològica necessaris per tal d’afavorir l’adaptació a la situació de malaltia i fomentar la qualitat de vida, en els diferents moments del procés oncològic.

Comentaris (1)

Trending