Els àpats institucionals podran superar el límit màxim de comensals establert arran de la pandèmia

Es prorroga fins al 14 de setembre la facultat del Govern per poder adoptar mesures excepcionals per poder contenir la crisi sanitària

Un instant d'un sopar institucional celebrat en el marc de la Trobada Empresarial.
Un instant d'un sopar institucional celebrat en el marc de la Trobada Empresarial. CEA

Per norma, el nombre comensals que podran seure tots junts en una taula en un establiment de restauració serà -de fet, ho és des de fa algunes setmanes- de vuit si és a l’interior i de deu si la taula del restaurant és a l’exterior. Si es tracta d’una família més nombrosa o un nucli convivent major, la xifra pot augmentar. I des d’aquest dijous tampoc hi haurà limitació per als àpats institucionals sempre que Salut acordi el protocol corresponent.

El consell de ministres ha aprovat nous decrets pels quals allarga fins dimecres que ve les mesures denominades higièniques relacionades amb el control de la pandèmia i també amplia fins al 14 de setembre la facultat del Govern per poder adoptar mesures excepcionals per poder contenir la crisi sanitària. La llei general de Sanitat i la llei qualificada de Seguretat Pública estipulen que el Govern pot, per motius de salut pública, restringir alguns comportaments concrets i adoptar mesures preventives de protecció, sempre que sigui de forma proporcionada als objectius buscats.

Així, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha defensat que “vist que les mesures adoptades pel Govern fins a l’actualitat han permès contenir la propagació del virus i garantir la viabilitat del sistema de salut, es considera necessari mantenir-les per un període més prolongat”.

Alhora, i en la concreció de les mesures a la pràctica, es manté que “el nombre màxim de persones que es poden agrupar per taula als establiments de restauració és de vuit, llevat que es tracti d’un nucli convivent superior, entenent que el nucli convivent està format pels progenitors i els seus fills i que conviuen de manera habitual i permanent en un mateix habitatge. El nombre de persones es pot incrementar fins a un màxim de deu als espais a l’aire lliure”. I la novetat ve donada quan l’article en qüestió afegeix: “Tanmateix, aquests màxims es poden superar en àpats de caràcter institucional, sempre que es disposi d’un protocol específic aprovat prèviament pel ministeri de Salut.”

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending