S’apaga la Covid i s’encenen els acomiadaments a la Creu Roja: 35 sanitaris i administratius fora

Malgrat que la immensa majoria dels professionals que han ‘alimentat’ els ‘stop labs’ sabien que el seu contracte era de durada determinada en funció de l’evolució de la pandèmia, hi ha malestar per com s’ha fet la tria, que l’entitat defensa, dels despatxats

Un 'stop lab' mòbil de la Creu Roja.
Un 'stop lab' mòbil de la Creu Roja. CREU ROJA ANDORRANA

Tot i que se sabia que un dia o altre passaria, el malestar està servit a la Creu Roja. La davallada de la intensitat de la pandèmia i la supressió de moltes de les proves diagnòstiques que es feien fins ara, especialment a les escoles, però també a l’‘stop lab’ de l’antiga plaça de braus, han portat a acomiadar el 70% de les persones que es tenien contractades fins ara per aquestes feines. Els contractes eren definits, però els despatxats lamenten les formes i l’elecció de qui s’ha fet fora i qui no. La Creu Roja, però, assegura que s’han seguit criteris el màxim d’objectius possibles.

Més encara, fonts de l’entitat garanteixen que s’han hagut de salvar fins i tot pressions per tal de quedar-se un i no l’altre. “S’ha mantingut aquell personal que estava més capacitat de manera objectiva”, han assegurat fonts de l’ONG, que reconeixen ser “conscients del malestar però sempre vam dir que això podia passar”. “Que podia passar, sí, tothom era conscient que tenia un contracte que finalitzaria quan s’acabés la pandèmia, i encara que la pandèmia no s’ha acabat, s’han deixat de fer moltes proves”, afirmen alguns dels afectats.

“S’ha mantingut aquell personal que estava més capacitat de manera objectiva”, han assegurat fonts de l’ONG, que reconeixen ser “conscients del malestar però sempre vam dir que això podia passar”

El que lamenten els afectats -s’han fet fora 35 persones entre sanitaris i administratius- és que se’ls va convocar per dilluns a primera hora del matí per anunciar-los la situació i, l’endemà, ja es lliuraven les cartes d’acomiadament amb les liquidacions corresponents, que això també és així: el comiat s’ha fet seguint el que pertocava. Aquest fet ningú no el qüestiona. El que posen en dubte els afectats és l’elecció que s’ha fet. “El nou coordinador dels ‘stop labs’, que té menys experiència que la majoria dels acomiadats, molts dels quals han contribuït en la seva formació, ha salvat les persones del seu entorn, els més propers”, asseguren afectats. “No s’ha ‘protegit’ ningú”, mantenen les fonts oficials.

Les liquidacions les ha signat el recentment rescatat director de la Creu Roja, encara que durant les reunions d’urgència de dilluns i dimarts es va deixar clar que Jordi Fernàndez no havia participat en la decisió, en l’elecció de qui es quedava i qui se n’anava al carrer perquè no havia pogut valorar el personal durant els sis mesos d’excedència forçada. Per aquesta part, han assegurat les fonts, tampoc no hi ha problema. Ara mateix haurien quedat quinze dels cinquanta temporers sanitaris, per dir-ho així, que la Creu Roja havia contractat per als ‘stop labs’.

Comentaris (2)

Trending