Sandro Rosell declara que hauria de ser Andbank qui expliqui unes operacions que la jutge no entén

L’expresident del Barça es va referir en la darrera compareixença davant Carmen Lamelas a un préstec de cinc milions que inicialment va rebre per adquirir una promoció immobiliària a Ordino

-
-
L’expresident del Barça Sandro Rosell va declarar davant la jutge que fa un any que, com en el cas del lauredià Joan Besolí, el manté empresonat que hauria de ser Andbank qui expliqués el rerefons d’uns documents intervinguts al dirigent esportiu en què citen grans quantitats de diners com a “reintegrament en efectiu”. Rosell va assegurar en la seva darrera compareixença davant Carmen Lamelas que mai no va fer retirades de diners.

L’exmandatari blaugrana va prestar declaració el 28 de maig passat, el mateix dia que Besolí es va negar a fer-ho en no reconèixer la jurisdicció espanyola, i va tornar a reiterar que “sóc completament innocent, ho vaig demostrar”. I va reiterar que gràcies a la seva intermediació i com la pròpia Confederació Brasilera de Futbol (CBF) ho ha certificat, la selecció brasilera va obtenir molts més diners i quant a drets d’imatge va passar a ser la més ben pagada de tot el món.

Acusat de blanquejar a Andorra diners procedents de comissions presumptament irregulars que hauria cobrat de la CBF -la corrupció entre privats no existia al Brasil més enllà que el dirigent esportiu remarca que eren comissions per fer una feina, no pas cap altra cosa-, Rosell hauria negat que tingui cap intenció de fugir si recuperés la llibertat. El País publica aquest dimecres part de la compareixença de Rosell del 28 de maig en haver tingut accés al contingut de la mateixa. Si es volgués fugar, va dir, “no sabria per on començar. No m'imagino jo creuant les muntanyes amb una motxilla"

L’empresari i dirigent esportiu nega que tingui cap intenció de fugir i recorda que el seu centre d’interès vital i familiar és a Barcelona

Rosell, que també va negar que disposi ni tan sols d’"un euro" a l'estranger, va recordar que el seu pis, la seva família i els seus negocis són a Barcelona i va lamentar que el seu pare hagi de fer-se càrrec de pagar les nòmines dels seus empleats. “M'ho han bloquejat tot.” L’expresident blaugrana va haver de respondre, com ja va fer quan va ser detingut fa més d’un any, sobre un crèdit que va percebre. Rosell en va parlar tot referint-se a les relacions que mantenia amb l’expresident de la CBF Ricardo Teixeira, qui va arribar a ser resident passiu al Principat.

El préstec, de cinc milions d’euros, havia de servir, inicialment, per comprar una promoció d'habitatges que Andbank pretenia posar en marxa a Ordino. El projecte, finalment, no va tirar endavant segons la transcripció del contingut de la declaració de Rosell citada per El País. Però l’expresident del Barça, en lloc de tornar ràpidament els diners a Teixeira, els va emprar en altres negocis. "Van aparèixer altres oportunitats de negoci i les vaig aprofitar".

L'empresari va insistir que les inversions a Andorra li eren proposades pels responsables d'Andbank. "M'agradaria que vingués aquí el banc i ho expliqués tot", va dir en al·lusió a uns documents intervinguts en els quals se citaven grans quantitats de diners com "reintegrament en efectiu". Rosell va negar que es tractés de retirades de diners i va afirmar que eren les inversions que manejava l'entitat financera.

-

Relacionat

Besolí es nega a declarar davant la jutge de l’Audiència en no reconèixer l’autoritat dels tribunals espanyols
-

Relacionat

Besolí-Rosell, un any després, un nou revés

Comentaris

Trending