Besolí es nega a declarar davant la jutge de l’Audiència en no reconèixer l’autoritat dels tribunals espanyols

L’empresari de Sant Julià recorda que per la causa que el manté empresonat a Soto del Real mai no ha dut a terme cap operació en territori veí i torna a demanar que se l’alliberi

-
-
El gestor lauredià Joan Besolí s’ha negat a respondre les preguntes de la jutge de l’Audiència nacional espanyola Carmen Lamela i de la fiscal María Antonia Sanz en no reconèixer la jurisdicció espanyola sobre la seva persona. Besolí, de la mateixa manera que Sandro Rosell o l’urgellenc Andrés Ramos, havia estat citats a declarar aquest matí en relació a aspectes molt concrets i puntuals de l’afer que, en el cas de l’empresari de Sant Julià i de l’expresident del Barça els manté a la presó.

Besolí, segons les fonts jurídiques consultades, s’ha limitat a expressar de forma enèrgica el seu profund malestar pel fet de portar un any empresonat per decisió d’una jutge i un tribunal d’una jurisdicció on, ha remarcat l’empresari lauredià, ell no hi ha dut a terme cap operació. Joan Besolí ha deixat clar que ell està convençut i segur de no haver comès cap operació il·legal, menys encara delictiva. I no reconeix que els tribunals d’Espanya.

De fet, ha remarcat el fet que en relació als fets pels quals està empresonat provisionalment des del maig de l’any passat ell no ha realitzat cap mena d’operativa a l’Estat espanyol. Sols va operar en comptes bancaris andorrans i hauria dut a terme transferències -d’anada i tornada en algunes ocasions- cap al Brasil. Sempre operacions bancaritzades i mai en efectiu.

El gestor de Sant Julià, l’urgellenc Andrés Ramos i l’expresident del Barça compareixen en seu judicial a petició de Lamela, que els cita per interrogar-los sobre una qüestió de tràmit

Besolí, com Sandro Rosell, ha estat traslladat a l’Audiència nacional des de la presó de Soto del Real a petició de la jutge Carmen Lamelas, que també va sol·licitar interrogar l’urgellenc Andrés Ramos, que com el seu cunyat i el seu amic, també està imputat en la mateixa causa -la de blanqueig de diners suposadament procedents de comissions il·legals percebudes de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) en el marc de la gestió de drets d’imatge- encara que no va entrar a presó.

Tant l’empresari lauredià com l’expresident del Barça han tornat a sol·licitar verbalment durant la compareixença davant Lamela el seu alliberament. La jutgessa hauria escoltat “molt atentament” l’al·legat pronunciat per Besolí. De la seva banda, Sandro Rosell ha explicat molt clarament la contractació d’un préstec sobre la qual versava l’interès de la instructora de la causa. A Rosell li hauria sorprès enormement que ara es torni a demanar per l’esmentat préstec atès que ja es va tractar aquesta qüestió el 23 de maig de l’any passat.

Les fonts consultades han assegurat que les declaracions han estat aparentment de pur tràmit i que la magistrada les hauria sol·licitat per justificar que continua fent actuacions en el marc de la causa. Especialment Sandro Rosell es va queixar de la lentitud en la tramitació de la instrucció i la poca energia amb la qual estaria actuant la investigadora. No hi ha acusació particular i fins i tot la CBF ha emès certificats assegurant que la intermediació de Rosell els va beneficiar.

-

Relacionat

Besolí-Rosell, un any després, un nou revés
-

Relacionat

Besolí i Rosell, expectants davant l’efecte que pot tenir ‘l’exculpació’ de la Confederació Brasilera de Futbol
El torneig de futbol infantil Mic i el campus Nike es podrien veure afectats per la detenció de Besolí

Relacionat

L’Audiència espanyola denega per desena vegada l’alliberament del lauredià Joan Besolí
Ricardo Teixeira va presidir la Confederació Brasilera de Futbol.

Relacionat

La Batllia demana l’extradició d’un dirigent futbolístic brasiler vinculat amb el cas que afecta Joan Besolí i Sandro Rosell

Relacionat

L’Audiència espanyola nega per tercera vegada la llibertat a Besolí
Besolí i Rosell es neguen a declarar davant Mingorance i Alberca, ‘de viatge’ en va a Madrid

Relacionat

Besolí i Rosell es neguen a declarar davant Mingorance i Alberca, ‘de viatge’ en va a Madrid

Comentaris (1)

Trending