Besolí i Rosell, expectants davant l’efecte que pot tenir ‘l’exculpació’ de la Confederació Brasilera de Futbol

La defensa dels dos empresaris, empresonats des de fa onze mesos, ha presentat el certificat definitiu en què la CBF confirma que és una entitat privada i que no ha sofert cap perjudici

-
-
Tot i el pessimisme que regna a l’entorn del gestor lauredià Joan Besolí en relació a la seva situació d’empresonament provisional que fa onze mesos que dura, els mateixos que fa que també està a la presó de Soto del Real l’expresident del Barça Sandro Rosell, les defenses jurídiques de tots dos empresaris, acusats de blanqueig de diners procedents de suposades comissions il·legals han rebut els darrers dies una alenada d’aire fresc que els fa ser optimistes en relació a un possible canvi de situació processal. Encara que sigui sota una fiança. La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) ha confirmat de manera indubtable i certificada que no només l’actuació de Rosell no els va perjudicar si no que els va suposar beneficis econòmics com a organització privada que és.

Els procuradors de l’exdirigent de l’FC Barcelona van presentar divendres davant el jutjat d’instrucció número 3 de l’Audiència nacional espanyola que dirigeix la controvertida Carmen Lamelas el certificat definitiu expedit per la CBF on queda clar que l’actuació de Rosell no va causar cap perjudici a l’organització i que aquesta, a més, és una entitat privada. Els diners que suposadament hauria guanyat l’exdirigent esportiu amb les comissions pels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol haurien transitat per societats i comptes bancaris andorrans on també hi apareix Joan Besolí, d’aquí que el lauredià estigui també processat per la mateixa causa. Per això que els advocats de tots dos esperen que la documentació tramesa des del Brasil beneficiï tots dos.

La defensa dels dos empresaris ja havia aportat el posicionament de la CBF el mes de juliol passat, on ja apuntava el que ara confirma. El que passa, però, és que llavors hi havia una investigació interna per aclarir l’abast dels contractes establerts entre l’entitat esportiva i la societat dirigida per Rosell i dedicada a la gestió de drets. De fet, aquests negocis es remunten al 2006. Dijous, la CBF va enviar a la defensa de l’expresident del Barça un certificat amb els resultats de la seva indagació. D’aquest, certificat, i segons exposa la defensa de Rosell a Lamela en un escrit al qual ha tingut accés l’Altaveu, els advocats defensors de Rosell i Besolí conclouen que no hi ha haver cap perjudici per a CBF entre altres coses.

L’organització afirma que la gestió de l’expresident del Barça li va fer guanyar més diners, que haurien passat per societats i comptes on també hi figurava el lauredià, per això processat

Així, el certificat definitiu de la CBF de 19 d'abril de 2018, signat pel Walter Feldman, secretari general de l’organització brasilera, acredita que “la CBF és una entitat privada”, “que no té ingerències de l’Estat”, “que no rep fons públics”, “que no es caracteritza com a entitat ni autoritat pública”, “que després d'haver realitzat una investigació interna, la CBF confirma que va resultar beneficiada per la intermediació del senyor Rosell arran del contracte entre ISE i CBF”, "que gràcies a aquesta intermediació, els ingressos per partits amistosos de la selecció brasilera van ser millorats”, “que el vot particular del senador Romario no es correspon amb l’informe oficial de la CPI del senat brasiler” i que “l'informe oficial va concloure que no existia corrupció en la CBF”.

Els advocats de Besolí i Rosell esperen que aquesta nova documentació aportada serveixi per obrir la porta de Soto del Real als dos empresaris, als quals se’ls ha denegat en deu ocasions la llibertat condicional. El dirigent esportiu català té béns embargats valorats en 33 milions d’euros quan el perjudici suposat que calcula l’Audiència espanyola és de 15 milions. Però no ha tornat ni un euro atenent que s’ha de veure la investigació com va. Al Principat, a Besolí també se li van travar comptes. Però se li van destravar per jo perjudicar l’activitat empresarial que res no tenia a veure amb els moviments derivats de la relació amb Rosell, que ja fa molt temps, en aquest cas, que no té ni un euro a Andorra.

El torneig de futbol infantil Mic i el campus Nike es podrien veure afectats per la detenció de Besolí

Relacionat

L’Audiència espanyola denega per desena vegada l’alliberament del lauredià Joan Besolí
Ricardo Teixeira va presidir la Confederació Brasilera de Futbol.

Relacionat

La Batllia demana l’extradició d’un dirigent futbolístic brasiler vinculat amb el cas que afecta Joan Besolí i Sandro Rosell
Besolí i Rosell es neguen a declarar davant Mingorance i Alberca, ‘de viatge’ en va a Madrid

Relacionat

Besolí i Rosell es neguen a declarar davant Mingorance i Alberca, ‘de viatge’ en va a Madrid
La lluita d\'un pare i un fill per poder-se veure: la batalla de Joan i Genís Besolí

Relacionat

La lluita d'un pare i un fill per poder-se veure: la batalla de Joan i Genís Besolí

Comentaris

Trending