Traslladats a l’hospital els cinc pacients amb coronavirus que hi havia al Cedre

El centre colomenc deixa les funcions hospitalàries per tornar-se a centrar en l’atenció sociosanitària

Un instant del trasllat dels padrins del Cedre cap a l'hotel Fénix.
Un instant del trasllat dels padrins del Cedre cap a l'hotel Fénix. ARXIU / TONI SOLANELLES

Els cinc pacients que hi havia ingressats positius de coronavirus a la planta d’hospitalització habilitada al Cedre han estat traslladats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, que ha passat a tenir, en conseqüència, de tres a vuit malalts amb Covid-19. Per ara, sortosament, només n’hi ha un a la unitat de cures intensives. Les dades experimentades les 24 darreres hores deixen un nou cas d’infectat formal amb el virus, amb la qual cosa els casos actius -cribratge massiu al marge- són 59.

El Cedre tornarà a la normalitat les properes hores o dies. Es deshabilita la planta d’hospitalització que s’havia muntat per tractar casos de coronavirus i torna a adoptar les funcions plenament sociosanitàries que inicialment, almenys abans de l’esclat de la crisi pandèmica, tenia. Relacionat amb la Covid-19 només hi quedarà una persona que està en convalescència, és a dir, que encara no s’ha curat formalment perquè no ha negativitzat la malaltia a partir de dos PCR negatius, valgui la redudància.

Una reproducció de coronavirus.

Relacionat

Una setmana sense cap mort per culpa del coronavirus

Al centre sociosanitari colomenc, on aquests darrers dies hi havia més malalta de coronavirus procedents de Salita o Clara Rabassa que no pas del propi Cedre, hi tornaran també els interns que a l’inici de la crisi, i per evitar ensurts, es van traslladar des de Santa Coloma a l’hotel Fènix d’Escaldes per tal de preservar aquelles persones que gaudien d’unes millors condicions físiques i, en global, de salut.

WhatsApp Image 2020 05 24 at 16.37.58  

A banda dels cinc pacients procedents del Cedre, que tots ells han estat ingressats a planta, a l’hospital hi quedaven tres persones més, una de les quals a l’UCI, com s’ha dit. Sortosament, a nivell general, s’amplia a un vuitè dia sense defuncions per culpa del coronavirus. Així, les dades oficials que facilita el Govern tenen registrades 51 víctimes a causa de les pandèmia. En global, fins ara, hi ha hagut 763 malalts, per tant, un més que ahir.

Celebració de l'alta a un matrimoni (Pilar i Leocadi) ingressat al Cedre.

De casos actius en resten, hores d’ara, 59. Formalment s’han recuperat de la malaltia 653 persones. Es mantenen estables el nombre de professionals de la salut i de cossos especials que estan infectats de Covid-19. Setze entre els primers i només dos, que fa dies que es mantenen, entre els professionals uniformats.

WhatsApp Image 2020 05 24 at 16.37.57
WhatsApp Image 2020 05 24 at 16.37.57 2

Etiquetes

Comentaris

Trending