Una setmana sense cap mort per culpa del coronavirus

Les dades de l’evolució de la pandèmia són gairebé idèntiques a les de divendres, amb només una nova alta i, per tant, un cas actiu menys

Una reproducció de coronavirus.
Una reproducció de coronavirus. ARXIU

Dia de transició en l’evolució de l’epidèmia provocada pel coronavirus. Almenys així ho indiquen unes dades que no han variat gairebé res en les darreres 24 hores. L’únic canvi, un alta definitiva més i, en contraposició, un cas actiu menys. Novament, no s’ha detectat cap nou afectat més per la malaltia i tampoc s’ha de lamentar cap defunció. Fa, de fet, set dies des dels darrers obits.

L’actualització de dades sanitàries ha estat, un dia més, positiva. En primer lloc, perquè es mantenen els casos totals en 762, fet que suposa que, novament, no s’ha detectat cap nou infectat. Això sí, cal tenir present que aquesta xifra no compta aquelles pacients als quals s’ha diagnosticat després de la primera ronda de tests d’anticossos. Des del Govern encara no s’ha actualitzat la dada de 47 donada fa uns dies. Llavors sí que es va estimar que, un cop fets totes les PCR pendents, s’arribaria a uns 150.

D’aquests 762 pacients diagnosticats, la gran majoria, 653 han superat la Covid-19. És un més que els registrats ahir, fet que fa disminuir, també en un, els casos encara actius. Ara són 58. La millor notícia, sense cap mena de dubte, és el fet que no s’ha de lamentar cap nova mort provocada per la malaltia. Per tant, fins ara, són 51 les persones que han perdut la vida per culpa de la pandèmia. Les darreres defuncions es van produir dissabte passat.

casos coronavirus 23 maig 

A l’hospital, es mantenen ingressats tres pacients. Dos d’ells, a planta. L’altre, a la unitat de cures intensives. Pel que fa a l’espai medicalitzat habilitat al Cedre, també segueixen interns set padrins. De fet, ja són més els provinents d’altres residències (Salita i Clara Rabassa) que els del mateix centre sociosanitari. D’aquests, un es troba en la fase de convalescència, esperant que una segona PCR negativa confirmi la seva alta definitiva.

nous casos coronavirus 23 maig

També hi estabilitat pel que fa a l’afectació de la malaltia en col·lectius professionals considerats claus. Segueixen amb la infecció setze sanitaris i dos membres dels cossos especials.

casos actius coronavirus 23 maig 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending