La transmissió familiar fa estendre encara més el brot d’Arinsal

Salut dóna per estabilitzats els contagis que hi va haver entre el personal de l’estació del Tarter malgrat que es manté la vigilància

Una imatge d'arxiu d'Arinsal.
Una imatge d'arxiu d'Arinsal. ARXIU

La transmissió familiar del coronavirus que hi està havent al tomb d’alguns dels infectats en relació amb el brot d’Arinsal està fent créixer una mica més encara el nombre de casos lligats amb aquest episodi. Actualment són 57 els contagis diagnosticats en aquest marc, tres més que divendres. Mentrestant, el ministeri de Salut dóna per estabilitzat el brot detectat entre el personal, principalment, de l’estació del Tarter.

En el cas d’Arinsal, es creu que encara hi pot haver un increment de positius. La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ho ha reconegut implícitament tot explicant que després de les primeres infeccions, en haver una elevada interacció social, la transmissió s’està donant entre familiars d’aquells primers contagiats. Mas ha assegurat que s’està analitzant tot allò que ha envoltat aquests brots i “si s’observa que hi ha hagut algun incompliment de les normes” s’adoptaran les mesures que siguin escaients, incloses les sancions.

El brot d'Arinsal segueix preocupant a Salut.

Relacionat

Els brots d’Arinsal i el Tarter sumen prop d’un centenar de contagis i tres ingressos a l’UCI

Mentrestant, en el cas del Tarter, es considera que amb els 41 casos finalment detectats, la situació es comença a estabilitzar. O a estabilitzar del tot. De moment, el brot no ha crescut més. No obstant això es manté el control i la vigilància per mirar de confirmar que s’ha frenat la propagació dels contagis.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending