Tots els pacients que ingressen a l’hospital ja s’han contagiat amb la variant Òmicron

A l’espera de recuperar el retard amb les proves TMA, al llarg de les darreres hores s’ha detectat 402 positius mentre que el nombre de casos actius baixa fins a 4.567

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

La variant Òmicron ja ha arribat a l’hospital. És la soca que afecta els ingressos que s’han registrat els darrers dies, tot i que a cures intensives els pacients encara són els provocats per Delta. En total, encara hi ha setze persones al centre sanitari. Pel que fa als nous contagis, dada que cal agafar amb les pinces pel retard amb els resultats de les TMA, en les darreres hores se n’han detectat 402, mentre que el nombre de casos actius ha baixat fins a 4.567.

Evident, són dades que poden variar a l’alça, i molt, un cop l’endarreriment de les proves es pugui recuperar. Els nous contagis enfilen fins a 31.007 el total d’infeccions registrades al Principat des de l’esclat de la pandèmia, el març del 2020. Paral·lelament, s’ha pogut donar un nombre considerable d’altes, fins a 874. Això permet que els pacients actius, almenys a l’espera de concretar els resultats pendents, baixin fins a 4.567.

On les coses estan més clares és a l’hospital. Un primer punt important és que la pressió que la pandèmia genera sobre el centre es manté estable. O fins i tot, millora, amb algun trasllat des de cures intensives cap a planta i amb la retirada de respiració mecànica a altres pacients. En total, hi ha 16 persones, de les quals vuit a UCI.

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Salut calcula que el 100% dels contagis dels darrers dies són per culpa de la variant Òmicron

El que sí que s’ha començat a comprovar és que dels ingressos dels darrers dies, tots ells ja són provocats per la variant Òmicron. En molts casos, ha apuntat el ministre, Joan Martínez Benazet, fins i tot més per precaució, pel fet de patir altres patologies, que pel quadre de Covid-19. De la soca Delta, encara hi ha pacients, sí; però són els que més temps porten al centre hospitalari. El titular de Salut ha destacat que, per ara, l’afectació que provoca Òmicron en els hospitalitzats és menys greu que la dels infectats amb Delta. Pel que fa al Cedre, hi ha dos padrins a la planta especialitzada, tot i que asimptomàtics.

Al sistema escolar, la pressió continua en augment. Ja són 197 les classes amb alguna afectació. 168 tenen algun alumne confinat a casa -el que tècnicament es coneix com a vigilància activa-. En 23 dels casos, la mesura afecta tots els estudiants. En els 145, només a uns quants. Sobre 29 grups més s’aplica vigilància passiva. Benazet també ha revelat que aquest dimarts s’han fet 1.030 tests d’antígens en el marc dels cribratges setmanals, amb 48 positius detectats, el que suposa un 4,66% del total.

Pel que fa a la campanya de vacunació, continua a un ritme constant. 1.208 dosis es van poder inocular al llarg del dilluns. Això permet que les persones que tenen la tercera tongada ja arribin a les 34.300. Al llarg d’aquesta setmana, es preveu completar fins a la franja dels 18 anys.

Comentaris (3)

Trending