Salut calcula que el 100% dels contagis dels darrers dies són per culpa de la variant Òmicron

En les últimes hores s’han diagnosticat 357 nous positius, xifra més baixa que les jornades precedents, mentre que es manté un cert control sobre la unitat de cures intensives

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. ALTAVEU

Govern ja dona per fet que tots els nous contagis de coronavirus que es detecten (357 en les darreres 24 hores) són causats per la variant Òmicron. Així ho ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha celebrat que, malgrat l’explosió d’infeccions de les últimes setmanes la pressió a l’hospital, i especialment, sobre cures intensives, es va rebaixant de mica en mica. Ara resten només vuit pacients amb ventilació mecànica.

Salut considera que Òmicron ja no és només la soca dominant al país. El seu potencial infectiu l’ha convertit en l’única. Es considera que “el 100% dels contagis” ja són de la variant detectada inicialment a Sud-àfrica. I, en certa forma, això ha canviat el paradigma de com s’ha d’afrontar la pandèmia. “Cap altra soca hi pot competir”, ha indicat Benazet.

Pel que fa als nous contagis, entre dimarts i dimecres se n’han detectat 357. La dada queda per sota de la de les darreres jornades. Ara, però, caldrà veure si aquest descens es consolida els pròxims dies i, per tant, es pot parlar d’haver superat el pic de l’onada Òmicron. De moment, la taxa de reproducció se situa en un 1,27.

Malgrat aquesta frenada, s’ha d’esperar per veure si es consolida o no, els casos actius tornen a marcar un rècord: arriben a 5.364. D’aquests, 25 es troben a l’hospital de Meritxell, 13 a planta i 12 a cures intensives. Al servei de màxima vigilància hi ha vuit persones connectades a un respirador artificial.

Pel que fa al sistema escolar, com era d’esperar, el retorn del curs ha generat l’aparició de classes amb alumnes confinats. En molts casos, amb positius detectats via el cribratge entre els estudiants. En les dues tongades d’aquesta setmana s’han detectat 107 contagis després d’haver realitzat fins a 3.228 proves TRA en dues tongades.

Comentaris (6)

Trending