La tercera dosi torna les cues a l’antiga plaça de braus

Unes 2.500 persones de més de 65 anys està previst que passin pel centre de vacunació, reactivat de nou, entre aquest dilluns i demà, dimarts, per rebre la vacuna de reforç contra la Covid, que torna a collar

Aquest matí s'ha iniciat la injecció massiva de la tercera dosi.
Aquest matí s'ha iniciat la injecció massiva de la tercera dosi. Toni Solanelles

Hi van convençuts. El repunt evident de la pandèmia fa que la immensa majoria de persones de més de 65 anys que han estat convocades acudeixin sense dilacions al centre de vacunació. L’antiga plaça de braus, després d’unes setmanes deshabilitada, ha tornat a esdevenir el lloc massiu per a la vaccinació contra la Covid. I aquest dilluns, dia marcat per iniciar la injecció de la tercera dosi de forma massiva, hi han tornat les cues.

Entre aquest dilluns i demà, dimarts, haurien de passar pel que va ser, també, el magatzem de COEX, unes 2.500 persones. La gran majoria són ciutadans de més de 65 anys que ja havien estat punxats les dues vegades anteriors. Per tant, ja saben el pa que s’hi dóna i no volen haver de passar penes per culpa d’un virus que, amb l’arribada de les baixes temperatures, torna a collar de valent. Entre els ciutadans de més de 65 anys s’hi colen, amb permís, és clar, algunes persones vulnerables, de risc, que ja s’haurien d’haver vacunat fa uns dies però que, pel motiu que sigui, no van poder en el seu moment. Se les ha readequat a la jornada d’avui.

Tant entre els que feien cua -alguns, amb estupefacció, perquè en les altres ocasions tot els havia anat més rodat i ràpid- com entre els voluntaris i responsables de la Creu Roja i Protecció Civil que es fan càrrec del dispositiu no hi ha dubte que la vacunació és el millor. Hi ha tant convenciments en aquest fet com en el fet, també, que fins al gener o més la Covid tornarà a fer un acte de presència notable. Que en dos dies hi hagi 2.500 persones inscrites, asseguraven, és una bona notícia.

“L’única manera d’acabar amb tot això”, deien alguns, conscients, també, que ja hi comença a haver algun fàrmac en el mercat que pot ajudar, també, a combatre el coronavirus. De moment, però, tot plegat encara és més incipient del que pot ser un vaccí criticat per un reduït grup de negacionistes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending