Sopars d’empresa i Nadal; sí, però buscant la fórmula perquè siguin segurs

Salut no descarta que pels dinars de treballadors que es preveuen per les pròximes setmanes calgui presentar certificat Covid i tornar a repartir test d’antígens de cara a les celebracions de festes

Els sopars d'empresa i de festes de Nadal generen inquietud a Govern.
Els sopars d'empresa i de festes de Nadal generen inquietud a Govern.

La pandèmia, malauradament, torna a anar a l’alça. I això, a les portes d’unes dates especials, on es preveu una interacció social intensa. Primer, amb la recuperació dels sopars d’empresa. Després, amb les festes de Nadal. Salut treballa amb la voluntat de buscar protocols que les facin com més segures, sanitàriament parlant, millor. Per exemple, no es descarta que, per assistir-hi a dinars amb companys de feina, s’hagi de presentar el certificat Covid.

El ministre, Joan Martínez Benazet, apunta que “treballem ja en els protocols per tenir un Nadal el més normal possible”. I això comença ja amb les celebracions que puguin realitzar les empreses. Es preveu que moltes d’elles recuperin, enguany, els tradicionals sopars amb tots els seus treballadors. Govern vol que es puguin fer, però sota la màxima seguretat.

“Busquem quines mesures poden permetre que es facin amb normalitat i estem alertes per prendre decisions definitives”, ha comentat. I ha admès que “no descartem res”. I això inclou la possibilitat demanar la figura del certificat Covid en aquests sopars. Ja de cara al Nadal, tampoc es tanca la porta a tornar a apostar pels cribratges previs, com ara amb test d’antígens. Fins i tot una opció seria tornar a repartir-los entre la ciutadania.

Pel que fa a les mesures, Benazet ha explicat que, per ara, la majoria de restaurants, malgrat l’opció de recuperar gairebé la plena normalitat demanant passaport Covid, han optat per no fer-ho. “Majoritàriament, opten per seguir amb les mesures vigents fins ara”, ha indicat. En aquest sentit, també ha deixat clar que, malgrat la confiança en el fet que “des de l’esclat de la pandèmia sempre hi ha hagut responsabilitat i pocs incompliments”, ha volgut deixar clar que hi ha mecanismes suficients per controlar que tothom segueixi de forma correcta el protocol.

Comentaris (2)

Trending