El sindicat del professorat proposa ampliar els cribratges a maternal

També plantegen modificar el sistema de confinaments, mantenint els tres positius per tancar les classes

Espot, Martínez Benazet i Vilarrubla durant la seva visita al centre de cribratge escolar.
Espot, Martínez Benazet i Vilarrubla durant la seva visita al centre de cribratge escolar. SFGA

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) ha traslladat a la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, algunes modificacions al nou decret i per les mesures que es posaran en marxa el pròxim dilluns, 13 de desembre. Mitjançant una enquesta, s’ha demanat al professorat afiliat sobre les seves opinions, entre les quals ha destacat ampliar els cribratges de l’alumnat a Maternal i modificar el sistema de confinaments, de forma que es mantinguin els tres positius per tancar les classes.

El doble cribratge que s’han de fer els alumnes que acudeixin al menjador i a activitats escolars ha creat rebombori entre els pares. Però l’enquesta realitzada pel SEP apunta que, gran part dels mestres considera “molt important” ampliar-lo a Maternal. Així mateix, també proposen fer-ne amb més freqüència a Primària, així com realitzar-ne també al professorat. Tot i això, hi ha una part dels afiliats que considera que aquest canvi a les mesures pot portar a la discriminació entre vacunats i no vacunats.

D’altra banda, també han fet propostes pel que fa al sistema de confinaments. Actualment assenyala que s’han de confinar les classes de Maternal i Primera Ensenyança amb un únic positiu, i tres en la resta de cursos. En aquest sentit, els mestres es declinen perquè “un positiu per confinar una classe sencera és excessiu”. Amb l’ampliació dels cribratges a Maternal, expliquen, es podria evitar la propagació i mantenir els tres positius. A més, també indiquen que s’hauria de cribrar tots els alumnes d’una classe on el metre doni positiu, o aïllar únicament els grups bombolla en els menjadors.

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la compareixença d'avui.

Relacionat

Vilarrubla defensa el doble cribratge com l’única forma de mantenir escoles obertes

En aquest mateix sentit, i seguint la línia d’augmentar els cribratges per evitar confinaments, el 95% dels enquestats pel SEP estan d’acord que les escoles no s’han de tancar. Però, demanen una major agilitat en els tests i les tma, “així com els certificats dels pediatres perquè també aquests nens puguin tornar el més aviat a l’aula”. Per evitar-ne la propagació reclamen, a més, protegir els docents amb mascaretes fpp2, tmas gratuïtes i reforçar els tests d’antígens.

Segons indica el SEP, aquestes propostes, i algunes altres, ja s’haurien enviat a la ministra Vilarrubla, que les hauria rebut positivament. D’aquesta manera, afirmen que resten “a l’espera de qualsevol aportació que es vulgui donar tant des del Ministeri com per part dels nostres afiliats i afiliades”.

Comentaris (11)

Trending