Set persones han demanat vacunar-se contra la verola del mico

Salut va obrir el dilluns aquesta possibilitat i s’espera que els sol·licitants puguin rebre el vaccí, en una primera dosi diluïda, en els pròxims dies

Vials de la vacuna contra la verola del mico.
Vials de la vacuna contra la verola del mico.

Fins a set persones s’han interessat, per ara, per posar-se la vacuna de la verola del mico. Es preveu que totes elles la puguin rebre en els pròxims dies. Per ara, es mantindrà la idea d’inocular una primera dosi més reduïda que la que seria habitual, a l’espera de tenir més disponibilitat de vaccins, mesura que també s’està duent a terme als països de l’entorn.

El dilluns es va obrir el procés perquè aquelles persones que, voluntàriament, volguessin rebre el fàrmac. Fins al moment, el contingent de vacunes que es va demanar (una mica més del centenar) no s’ha hagut d’emprar, malgrat els quatre casos confirmats al país de la malaltia, tots ells ja recuperats. Igual que succeeix a Estats pròxims, s’ha volgut fer aquest pas més per immunitzar la població que es considera més susceptible de contagiar-se.

Vials de la vacuna contra la verola del mico.

Relacionat

S’obre l’aixeta per a la vacunació voluntària contra la verola del mico

En aquests tres dies, ja són set les persones que han trucat al telèfon habilitat (el 321 800) o han enviat el correu pertinent al SAAS. En els pròxims dies, està previst citar-los per posar-se el vaccí. En aquest cas, una dosi diluïda, d’0,1 mil·lilitres i per via intradèrmica.

Una dosis de vacuna de la verola del mico.

Relacionat

La vacuna de la verola del mico es posarà en dues dosis, la segona quan hi hagi disponibilitat

La fórmula habitual per aquest fàrmac és de 0,5 i subcutània. D’aquesta forma s’afronta “l’escassetat” que encara existeix. Més endavant, inicialment al cap de quatre setmanes, s’hauria de posar una segona dosi, però tot dependrà de la disponibilitat que hi hagi llavors.

Comentaris (1)

Trending