Sensible davallada dels nous casos de Covid a causa d’una reducció de les TMA realitzades

En les darreres 24 hores s’han detectat només 22 contagis, però en bona part és perquè, com admet Govern, s’ha fet “un nombre inferior de proves diagnòstiques a les habituals”

Eln les darreres hores s'han fet menys TMA que les habituals.
Eln les darreres hores s'han fet menys TMA que les habituals.

L’actualització de dades sanitàries facilitada des del Govern ha permès comprovar un balanç de nous casos de coronavirus que, a priori, caldria considerar com a bo: només 22 pacients diagnosticats en les darreres 24 hores. Ara bé, a priori. I és que, com ha admès el mateix executiu, la xifra és en part conseqüència del fet que “està marcada per un nombre inferior de proves diagnòstiques a les habituals analitzades en el laboratori”. Això també permet una sensible reducció del nombre de malalts actius.

Dades fredes a la mà, les persones que, des de l’esclat de la crisi sanitària, al març, han estat infectades amb el coronavirus són 4.910. Per tant, tot just 22 més que en la darrera actualització, feta en roda de premsa el dilluns pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Caldria remuntar-se a fa moltes setmanes per trobar una xifra tan baixa de nous diagnòstics amb la Covid-19 i seria una evolució molt positiva de no ser per un fet: el mateix Govern ha reconegut que en aquestes darreres hores s’han fet menys TMA que les habituals, pel fet que una de les màquines que les analitza ha fallat. En concret, el calibratge.

Sigui com vulgui, aquest lleu increment del nombre de nous contagis, combinat també amb les altes donades (79 en les darreres hores per a un total de 3.627 pacients recuperats) fa que es redueixi el nombre de persones que, actualment, estan passant la malaltia. Hi ha 1.208 casos actius, 57 menys que dilluns.

Tot i aquest reduït nombre de nous contagis detectats, el que sí ha pujat és el nombre de persones ingressades a planta a l’hospital de Meritxell. Dos nous pacients fan pujar fins als 33 els interns al centre sanitari, dels quals vuit a la unitat de cures intensives (UCI) als quals s’han de sumar els onze ubicats a la planta Covid-19 del Cedre.

L'hospital té 26 ingressats per coronavirus, cinc d'ells a l'UCI.

Relacionat

Noves hospitalitzacions de coronavirus després de cinc dies de frenada

Pel que fa al sistema educatiu, s’ha reduït lleugerament el nombre de classes afectades d’alguna forma per la malaltia. Ara hi ha 23 en situació de vigilància activa -és a dir, amb algun tipus de confinament entre els alumnes-. En dinou casos, tots els estudiants han estat aïllats al seu domicili i en quatre, només alguns. A banda, se segueix l’evolució en previsió de possibles contagis  un total de 20 aules.   

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending