Salut no ha detectat encara al país la nova variant Eris del coronavirus

El nombre de casos es manté estable, amb vuit contagis oficialment comptabilitats en els darrers set dies i 17 pacients actius, tots, però, contagiats amb soques derivades d’Omicron

La venda de tests d'antígens ha patit els darrres dies un petit increment.
La venda de tests d'antígens ha patit els darrres dies un petit increment.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat d’una nova variant del coronavirus, que té una capacitat més alta de transmissió. S’ha detectat ja a fins a 51 països, segons l’organisme. De moment, però, a Andorra no. Fonts de Salut han posat en relleu que es mantenen encara predominant les soques vinculades a Omicron i que no s’ha detectat un increment significatiu de casos.

L’OMS ha donat la veu d’alerta davant aquesta nova variant de Covid-19. Especialment perquè es pot estendre ràpidament, ja que té una major capacitat de contagi. Per ara, a nivell mundial, es calcula que ja és responsable del 17% de les infeccions. Almenys de les que s’han produït en 51 països, per ara, on s’ha detectat.

Higiene de mans i mascareta són molt recomanables davant qualsevol símptoma respiratori.

Relacionat

L’impacte de la Covid es manté molt baix tot i un increment d’hospitalitzacions per quadres lleus

Entre aquests, però, no hi ha pas Andorra. Fonts del Govern han indicat que, de moment, les mostres que s’estan prenent als contagiats no revelen la presència d’Eris, el nom que s’ha donat a aquesta nova soca. A Espanya, en canvi, sí que hauria arribat, però sense presència per ara a Catalunya, el territori més proper.

Pel que fa a l’evolució de la malaltia, s’assegura que hi ha encara “estabilitat”. No hi ha pas, s’afirma, cap increment significatiu de contagis. Oficialment, els darrers set dies s’han notificat 8 nous casos, fet que situa els actius en 17. Xifres, per tant, molt similars a les de la setmana passada.

A altres punts propers sí que s’ha registrat aquest increment de casos. I això sí que es tradueix en un major nombre de vendes de tests a les farmàcies. Els establiments han detectat que, aquests dies, les vendes de proves han crescut lleugerament.

Comentaris (1)

Trending