L’impacte de la Covid es manté molt baix tot i un increment d’hospitalitzacions per quadres lleus

Per ara, la repuntada del coronavirus que s’ha donat a Catalunya no té translació al Principat però els experts continuen recomanat l’ús de la mascareta al més mínim símptoma respiratori i extremar les precaucions

Higiene de mans i mascareta són molt recomanables davant qualsevol símptoma respiratori.
Higiene de mans i mascareta són molt recomanables davant qualsevol símptoma respiratori. ARXIU

És estiu i la Covid, com tots els virus, hauria de ser menys activa. Però els canvis sobtats de temps, la davallada de la immunització generalitzada i altres factors estan generant en zones properes, com a Catalunya, una repuntada del coronavirus que, almenys per ara, no té translació al Principat malgrat un petit increment de casos d’hospitalització per a quadres, en tot cas, lleus.

Fonts del ministeri de Salut han contextualitzat el fet que la Covid es manté amb una incidència baixa assegurant que la setmana passada es van notificar cinc casos i aquesta darrera, set. Certament, els darrers dies hi ha hagut fins a quatre hospitalitzacions, tres de les quals s’han deixat sense efecte aquest mateix divendres. Es tracta d’alguna afectació que ha derivat en una pneumònia que ha causat una mica més de problema però res que sigui, segons les fonts, especialment significatiu.

Amb tot, les mateixes fonts han recordat que “el virus no ha deixat mai de circular”. També és cert que són poques les proves diagnòstiques que es fan. I quan es tracta d’autotests, no hi ha cap notificació oficial. Les fonts consultades han deixat clar que tot i la poca incidència de la Covid, sempre que hi hagi algun símptoma respiratori, és molt recomanable usar la mascareta. De fet, la utilització de la protecció no és mai sobrera.

Si els símptomes respiratoris eventualment es compliquen, no cal dubtar alhora d’acudir al metge referent o al servei d’Urgències en funció de les necessitats o la conveniència. També cal que siguin especialment curoses les persones que pateixin algun tipus de vulnerabilitat. Mantenir la ventilació dels espais on s’estigui de manera habitual i emprar una bona higiene de mans també és molt recomanable.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending