Font, en un to força pedagògic, ha volgut aclarir els dubtes que han generat les informacions sobre l’expansió d’aquesta patologia. En primer lloc, ha remarcat que les persones més vulnerables, les més grans, “estan eliminades de l’equació de risc”, ja que “ells van ser vacunes de la verola”. I, a més, ha posa en relleu que l’actual versió “no és ni de lluny tan greu com la de fer fa uns anys; no té el seu poder de destrucció”.
Això sí, ha avisat que “la malaltia existeix i no la podem tractar lleugerament”, sense que, però, “sigui comparable amb la Covid, ni en criteris de transmissibilitat ni de gravetat”. Per tant, “la política tampoc serà la mateixa”. Sobre la declaració d’alerta per part de l’Organització Mundial de la Salut, ha apuntat que “el que ens diu és que no hem d’abaixar la guàrdia i que els països ens hem de comunicar per fer-hi front”. Al seu entendre, “no ha de passar de ser una malaltia d’impacte sanitari i epidemiològic mesurat”.
Per ara, ha recordat, s’han diagnosticat dos casos al país, amb els quals s’ha seguit el pertinent protocol. També ha revelat que una persona resident va manifestar simptomatologia a l’estranger. Allà també va ser atès per les autoritats sanitàries i ara el seu estat ja ha millorat. De fet, ja és asimptomàtic.
Sobre la petició de vacunes, ha especificat que s’han demanat, via Espanya o França, “una cinquantena”. I és que no es preveu cap campanya de vaccinació massiva sinó que únicament s’administraria a persones que fossin contacte directe d’infectats i que, en cas de contagi, poguessin viure una situació de risc. De fet, entén que amb aquest mig centenar, es farà de sobres. “Penso que no en necessitarem més”, ha afirmat.
Comentaris