Les vacunes de Moderna aniran als menors de trenta anys i a aquells que han passat fa poc el virus

Salut espera poder extreure més de 12.000 dosis dels 1.200 vials de la farmacèutica americana enviats per França

Els vials de Moderna ja estan als congeladors de l'hospital.
Els vials de Moderna ja estan als congeladors de l'hospital. saas

Salut espera que el nivell de precisió a què es capaç d’arribar el departament de farmàcia del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) permeti aconseguir més de les 12.000 dosis que inicialment es preveuen gràcies als 1.200 vials de Moderna que han arribat al Principat. El fàrmac desenvolupat inicialment als Estats Units i que ha arribat a Andorra gràcies als acords establerts amb França es destinarà a les persones d'entre 16 i 30 anys i a aquelles altres que hagin passat la malaltia fa menys de sis mesos.

La destinació que es donaran a les dosis de Moderna l'ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença davant la comissió legislació de Sanitat, en què ha remarcat que hi ha vacunes per abastir tota la població i que el 67,5% de la ciutadania ja ha rebut com a mínim una dosi. El titular de Salut ha remarcat que es torna a agafar velocitat de creuer, amb 1.952 dosis administrades durant la jornada de dilluns

Com en el cas dels d’AstraZeneca, els vials de Moderna estaven inicialment pensats perquè se’n poguessin extreure deu dosis. Però la farmacèutica americana ja va preveure reomplir una miqueta més els petits botellins amb l’objectiu que amb agulles i tècniques d’alta precisió es puguin arribar a assolir, si s’és pacient i curós, fins a una quinzena de dosis. En tot cas, els 1.200 vials ja són als congeladors de l’hospital.

Els vials multidosi de vidre es conserven congelats entre -25ºC i -15ºC. No precisen dilució, s’han de descongelar abans de la seva administració i poden aguantar a temperatura ambient les sis hores que es considera que la vacuna té prou estabilitat. Com en el cas de les altres vacunes que s’han administrat fins ara al Principat cal una pauta de dues dosis separades almenys per 28 dies. L’interval mínim segons els experts perquè la segona dosi sigui vàlida és de 25 dies.

Comentaris (7)

Trending