Salut determina que la intoxicació alimentària al Calones, Encamp i Escaldes provenia de l’enciam

El ministeri descarta obrir expedient a l’empresa responsable del càtering perquè assegura que les inspeccions de l’executiu i de la mateixa implicada han certificat el bon funcionament de la cuina

La cuina central que l'empresa de restauració té a Encamp.
La cuina central que l'empresa de restauració té a Encamp.

Un enciam ha estat, o així apunten els estudis realitzats, el culpable de les diferents intoxicacions alimentàries produïdes aquests darrers dies al país. Els protocols activats, a partir de l'incident, tampoc han manifestat cap anomalia i, per tant, tot queda en un fet aïllat. Escaldes, un dels indrets on hi va haver un brot lleu, dona el tema per tancat i manté les relacions amb l'empresa que serveix el menjar als esports d'estiu a la parròquia.

Les analítiques i les inspeccions realitzades arran de les intoxicacions alimentàries produïdes al casal d’avis d’Encamp, els esports d’estiu d’Escaldes-Engordany i Casa Calones van provenir de l’enciam que es va servir els dies abans de la festa major d’Andorra la Vella. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Albert Font, que, si no hi ha un gir radical en el cas, també ha descartat obrir expedient a l’empresa i ho ha deixat en un fet aïllat.

Font ha assegurat que des que es va tenir coneixements al ministeri s’han activat els diferents protocols. Els inspectors sanitaris han fet les pertinents comprovacions a la cuina, així com l’empresa també ha dut a terme les seves. En els dos casos no s’han detectat cap anomalia. “Els nostres inspectors m’han assegurat que és una empresa que treballa molt bé. Una empresa important a nivell de restauració comunitària i que estan a sobre”, ha indicat, tot remarcant que els mateixos dies també van servir en altres indrets “sense que hi hagués cap cas”. D’altra banda, des de Salut també van estudiar el transport.

De tots els afectats, un dels afectats a Casa Calones, com ha indicat el titular de la cartera de salut, va anar a urgències de l’hospital “per consultar”, sense que anés a més, La resta, tots van ser lleus i es van recuperar de forma ràpida.

Amb tot això, Font ho ha deixat com un fet aïllat. “De vegades pot passar. El risc Zero no existeix; aquesta cuina ha demostrat la seva fiabilitat”, ha conclòs. La calor d’aquests dies tampoc haurien ajudat, segons ha precisat el ministre.

ESCALDES MANTÉ EL SERVEI A L’EMPRESA

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que es remet a les informacions que els hi facilita el ministeri, que li confirmen que “aquestes coses poden passar puntualment”. En tot cas, Gili ha descartat prendre qualsevol actuació respecte al càtering que se serveix als esports d’estiu de la parròquia. “Per rescindir contractes o per plantejar-nos no treballar mai més amb ells, entenem que hauria d'estar demostrada la seva mala praxi. Avui en dia, no ens han alertat en aquest sentit”, ha conclòs la cònsol que dona el tema per tancat.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending