Salut demana emprar mascareta FFP2 especialment als interiors amb més persones

La secretària d’Estat, Helena Mas, posa en relleu que cap aquesta “capa més de protecció” davant una variant Òmicron molt més “ràpida i infectiva”

Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor.
Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor. Altaveu

Òmicron està ja al país. I ja és la responsable de bona part dels contagis detectats els darrers dies. Amb aquesta idea treballa ja Salut, tot tenint en compte que és una variant molt més infectiva. Per això, la recomanació és clar: extremar les mesures de precaució. I entre aquestes, l’ús de la mascareta. La petició és que es faci servir, sempre que sigui possible i especialment en interiors i en trobades amb molta gent, el model FFP2.

Així ho ha apuntat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. Tant ella com la resta de l’equip governamental entenen que la nova soca del coronavirus ja està al darrere de bona part dels 600 contagis detectats en aquests tres dies. I, fins i tot, d’alguns de més enrere. I s’entén que la seva major capacitat d’infecció la convertirà en pocs dies en la predominant. Per això, ha posat en relleu la necessitat “d’extremar les precaucions”.

I una d’aquestes mesures és l’ús de la mascareta. Ja fa dies que es va decretar que també calia utilitzar-se, novament, a l’exterior, però ara Salut posa el focus en reforçar el seu ús als interiors. Especialment en cas de compartir espais amb altres persones. I és en aquests punts on davant una variant “més ràpida i infectiva” es considera adequat afegir “una capa més de protecció”. I això, ha remarcat Mas, és el que proporciona el model de mascaretes FFP2, més segures i eficients que les de tela o les quirúrgiques.

La secretària d’Estat també ha posat en relleu la importància de mantenir la resta de mesures sanitàries, com ara l’ús habitual de gel hidroalcohòlic i mantenir sempre que sigui possible la distància amb persones que no formin part dels nuclis convivents. I és que, ha remarcat, Òmicron és “fins a quatre o cinc vegades més ràpida” i així li permet aprofitar qualsevol descuit, per petit que sigui, per provocar contagis.

El que està clar és que la variant és al país. I des de Salut ja s’ha fet seguiment del que està succeint a altres països. Des de Sud-àfrica, on es va detectar, fins a altres Estats on ja ha viscut una forta expansió, com ara Dinamarca o Anglaterra. I l’evolució dels darrers dies, ha apuntat Mas, “veient aquestes dades, pensem que l’increment és fruit d’aquesta variant”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending