El retrocés dels contagis de coronavirus es consolida

El nombre de malalts continua baixant després d’una nova jornada amb més recuperats que infectats nous

L'hospital de Meritxell.
L'hospital de Meritxell. Toni Solanelles

El retrocés quant als contagis per la Covid-19 sembla consolidar-se definitivament. Les darreres hores només s’han notificat setze infeccions noves el que combinat amb 26 recuperacions fa que la xifra de malalts actius s’acost als tres-cents. Actualment hi ha, de forma oficial al país, 317 malalts, dels quals només deu necessiten hospitalització, el mateix nombre que les darreres hores de la tarda de divendres.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.406 persones -setze més que el darrer recompte, com ja s’ha dit- i es registren un total de 12.962 altes (26, per tant, les darreres 24 hores). El total de defuncions fins a la data es manté en 127 després que faci uns dies que, sortosament, no es certifica cap mort per culpa del virus o directament lligat a la pandèmia.

Actualment hi ha 317 casos actius: set persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i tres a l’UCI –dues d’elles requereixen ventilació mecànica–. A la planta Covid-19 del Cedre no hi ha cap ingressat perquè, almenys en les darreres ocasions que algun resident ha resultat contagiat, s’ha desestimat activar la planta. Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 31.101 dosis.

On costa molt de fer net o, com a mínim costa més que en altres sectors, és en les escoles. Segons la comunicació oficial del Govern relacionada amb la població escolar, hi ha 24 aules sota vigilància activa –11 total i 13 parcial– i 8 en vigilància passiva. Per tant, hi ha dues dotzenes de classes on encara hi ha estudiants confinats.

Comentaris

Trending