El retorn a l’escola porta un repunt de la pandèmia: més aules confinades i més malalts actius

Durant el cap de setmana, un home de 90 anys ha estat hospitalitzat contagiat de coronavirus però aquest dilluns ja ha estat donat d’alta i no hi ha cap ingressat al centre sanitari

Una escolar amb mascareta fen treball a classe.
Una escolar amb mascareta fen treball a classe. ARXIU

Sembla clar que el retorn a l’escola i, per tant, l’increment de contactes està causant un petit, encara almenys, repunt de la pandèmia. D’aquesta manera, tant el nombre de classes confinades com la xifra de malalts actius de coronavirus va a l’alça. De moment no són magnituds significatives, però sí que cal estar atent. A més, durant el cap de setmana hi ha hagut un home de 90 anys afectat pel virus que ha hagut de ser hospitalitzat. Sortosament, ja ha estat donat d’alta.

La darrera notificació oficial respecte de la pandèmia deixa setze contagis més i només vuit altes, amb la qual cosa hi ha vuit casos actius més i, en conseqüència, les persones oficialment malaltes de coronavirus al país són, ara per ara, 61, sense que cap hagi d’estar hores d’ara hospitalitzat tot i que sí que hi ha hagut el cas del senyor enunciat anteriorment i que s’ha passat el cap de setmana al centre hospitalari.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 15.140 persones i es registren un total de 14.949 altes. El total de defuncions fins a la data és de 130, una xifra que es manté inalterable des de fa moltes setmanes. Més enllà dels 61 casos actius ja esmentats, hi ha set aules sota vigilància activa –quatre estan totalment confinades i tres més tenen alguns dels seus integrants aïllats– i una aula més està en vigilància passiva, és a dir, els seus membres cal que estiguin al cas dels símptomes compatibles amb la malaltia.

Finalment, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 103.022 vacunes –53.050 primeres dosis, 49.875 segones i 97 terceres–. D’aquest total, 918 dosis corresponen a joves d’entre 12 i 15 anys. Aquestes xifres s’hauran modificat durant el dia d’avui perquè s’han tornat a posar terceres vacunes i perquè s’han estat injectat adolescents menors per primera vegada.

Comentaris (1)

Trending