Recollida de firmes per impugnar l’obligatorietat del certificat Covid i el doble cribratge escolar

La quarta manifestació dels opositors al passaport sanitari aplega poc més d’un centenar de persones, que anuncien que recorreran contra el darrers decret del Govern

Els manifestants han volgut denunciar el que consideren vulneracions de drets humans.
Els manifestants han volgut denunciar el que consideren vulneracions de drets humans. P.C.

Poc més d’un centenar de persones han sortit al carrer aquest dissabte en la quarta mobilització contra l’obligatorietat Covid. Aquest cop, els manifestants, que han tornat recórrer l’eix comercial des de la Rotonda fins a la plaça Copríncep en una protesta agermanada amb convocatòries impulsades a altres països europeus, també s’han mostrat contraris al doble cribratge que es demanarà als escolars per anar al menjador o fer activitats extraescolars. A la vegada, també han anunciat la recollida de signatures per impugnar els darrers decrets de mesures del Govern.

La cita, novament, era a la plaça de la Rotonda. A les sis de la tarda, després d’una hora allà, els concentrats s’han posat en marxa, prèvia cançó d’una d’elles reclamant llibertat. I és que, justament, el leitmotiv de la mobilització ha estat denunciar que amb les darreres decisions de l’executiu per intentar controlar el coronavirus, com ara l’obligatorietat de facilitar el pass sanitari per entrar a restaurants, bars o altres establiments, s’estan vulnerant drets humans. També han criticat l’anunci del doble cribratge setmanal a les escoles. 

Els concentrats han superat el centenar de persones. Lluny, doncs, dels prop de 300 que es van aplegar ara fa set dies. Els impulsors han anunciat la intenció d’impugnar el darrer decret del Govern, el del dia 7, amb les noves mesures, i en particular, la implementació del doble cribratge setmanal a les escoles. Asseguren que preveuen aplegar fins a les 500 signatures abans de presentar formalment l’escrit d’impugnació, que ha d’estar presentat el pròxim dia 20.

Les consignes s’han repetit, una setmana més. Al llarg de les avingudes Meritxell i Carlemany han cridat pràcticament el mateix que fa set dies. “No és vacuna, és experiment” o “llibertat” han estat les més repetides. Tot això, davant de turistes que, en gran part, es limitaven a gravar amb els telèfons i observar. Algun d’ells els ha increpat, manant-los callar o cridant a favor de les vacunes. Altres, aplaudien al ritme de les consignes. Nens, en aquesta ocasió, hi ha hagut menys, però també se n’ha vist algun que altre.

“No som negacionistes, ni antivacunes, ni incívics, som persones i el motiu és que volem la nostra llibertat i drets fonamentals, i els estem perdent”

Les pancartes, gran part d’elles, feien referència avui a diversos articles de la constitució. Aquella que asseguren que es vulnera amb totes les mesures decretades pel Govern. A les que ja s’han vist amb anterioritat en contra del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’han sumat les que han fet referència a la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. La consigna ha estat clara i contundent, acusant-la de còmplice “del genocidi dels nens d’Andorra”.

En arribar a la plaça Coprínceps, seguint el mateix recorregut que en altres ocasions, ha arribat el moment de les proclames, i de repetir la cançó. La gran novetat d’aquesta concentració ha estat una melodia a favor de la llibertat, en contra del Govern, i cridant a “lluitar per un millor demà”. A continuació, una de les participants, micròfon en mà, ha declarat que “no som negacionistes, ni antivacunes, ni incívics, som persones i el motiu és que volem la nostra llibertat i drets fonamentals, i els estem perdent”. A això se li ha sumat negació a “tocar el nostre cos”, i comparatives del passaport covid amb el passaport xinés, “Andorra és una dictadura”. Han admès que, “al costat de la globalització som pocs”, però han seguit defenent la seva postura a crits.

Comentaris (30)

Trending