Prop de 400 persones participen en la campanya de donació de sang de l’estiu

La xifra queda per sobre de les 300 previstes i s’ha constatat que la data, en ple mes de juliol, no ha evitat que molta gent s’hagi apropat al Prat del Roure per fer acte solidari

Donants el passat dilluns al Prat del Roure.
Donants el passat dilluns al Prat del Roure. A.S.

La Creu Roja ha tancat amb xifres satisfactòries la tercera campanya de donació de sang de l’any. Fins a 397 persones han participat en la iniciativa, fet que ha esvaït els temors al fet que la data, en ple mes de juliol, no fos la més indicada. Lluny de patir un alentiment, s’entén que la població s’ha mobilitzat una vegada més.

Així, al llarg d’aquests tres dies, pel Prat del Roure han passat 397 persones. La xifra suposa superar àmpliament l’objectiu marcat de 300, prudent vista l’època de l’any en què se celebrava la campanya. D’aquestes donacions totals, 364 van resultar efectives i 33 van ser censades com a oferiment.

Una vegada més, els i donants habituals tenen entre 25 i 54 anys (72,29% del total) i els grups A i O positiu. A banda, es valora positivament que s’han pogut censar fins a 57 de nous. Principalment, s’ha preferit apropar-se al centre escaldenc per les tardes.

Des de la Creu Roja, i el Banc de Sang i Teixits es va detectar un petit alentiment a l’hora d’agafar cita per reservar, el dimarts encara quedaven cites disponibles per a l’endemà, però el dimecres durant el matí, el formulari de reserves es va acabar omplint, i cal destacar que van acudir bastantes persones sense cita prèvia a les qui també se’ls hi va brindar la possibilitat de donar.

La valoració de la campanya és positiva i genera per tercer cop, aquest 2023, bones perspectives de cara als resultats que es poden assolir en finalitzar la cinquena i última campanya prevista per al mes de novembre. Es considera que la ciutadania està cada vegada  més conscienciada i donar s’està convertint en una mena de costum varis cops a l’any.

Comentaris

Trending