El programa de suport psicològic per a refugiats, completament aturat

Des del COPSIA s’està treballant amb el Govern per poder modificar els requisits que es demanen als professionals, i que són gairebé impossible d’assolir per gran part del col·lectiu

Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos.
Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos. ALTAVEU MÈDIA

El programa de suport psicològic per a refugiats es va anunciar fa moltes setmanes, però encara no s’ha posat en marxa. I, de moment, pot arribar a ser difícil que ho faci. El principal problema, segons el Col·legi Oficial de Psicòlegs (COPSIA), són els requisits que es demanen des del Govern, i que no són realistes per a gran part del col·lectiu del país. Per tant, són mínims els professionals que s’han ofert per poder dur a terme aquest servei, i són insuficients per engegar-lo.

“Ens agradaria donar qualitat al servei i estar en disposició de les persones que ho necessiten, però ens demanen uns requisits que des del col·lectiu són molt complicats”, assenyala la secretària de la Junta del COPSIA, Ariadna Alonso. Fa setmanes que el col·legi va fer una crida als professionals perquè s’unissin, però no va tenir cap resultat. Un dels principals hàndicaps que s’ha observat ha estat l’elevat nivell d’anglès que es requereix. “Entenem que la persona pugui ser atesa, escoltada i entesa, però per nosaltres és un petit problema”, ha apuntat Alonso.

Per ara, es mantenen les converses amb el Govern per tal de poder fer reajustaments i, en algun punt, posar en marxa aquest programa. “Sempre hem tingut diàleg i no hi ha cap problema, buscarem una solució”, ha explicat Alonso. No és la intenció, per tant, deixar sense efectivitat el projecte, “però volem donar un servei de qualitat, i si malauradament el professional no pot complir amb aquests requisits, s’haurà de veure com se li dóna la volta”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending