Professionals del SAAS demanen circuits en dependències hospitalàries per no fomentar contagis

Lamenten les aglomeracions que sovint es produeixen a l’antiga clínica Meritxell entre usuaris de les consultes externes i persones que, molt potencialment contagiades, acudeixen al CIC

Accés a consultes externes.
Accés a consultes externes. Toni Solanelles

Professionals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) reclamen circuits més clars entre els usuaris que acudeixen a les dependències de l’antiga clínica Meritxell, que acull les consultes externes. L’accés a aquell equipament és, també, segons que han remarcat els consultats, la principal via d’accés al Centre Intermedi de Control (CIC) hospitalari, el servei al qual es demana que acudeixin aquelles persones amb símptomes severs compatibles amb el coronavirus.

Les fonts consultades, properes a treballadors de l’hospital, han alertat que hi ha moltes tardes que es produeixen aglomeracions notables a la zona de recepció de consultes externes. I allí es barregen indistintament persones que acudeixen a visitar-se amb cita concertada amb qualsevol dels especialistes que continuen visitant en aquelles dependències amb persones que, molt potencialment contagiades, pretenen anar al CIC, que ocupa l’espai de l’antic tanatori.

Els treballadors temen que hi pugui haver un increment de contagis amb aquesta barreja de gent i consideren que s’hauria de trobar la manera per tal que aquelles persones que han d’acudir a la CIC ho puguin fer directament sense haver de passar per indrets on hi hagi altres persones que, també en alguns casos, poden estar afectats de patologies que els puguin fer més vulnerables o que els facin estar més debilitats.

Comentaris (2)

Trending