Primera jornada d’un cribratge a l’escola d’Encamp que no evita el malestar d’alguns pares

Una part dels progenitors no amaga que la situació els genera preocupació i enuig, tot i que l’AMPA del sistema andorrà valora positivament que es facin unes proves massives per les quals ja han passat 150 persones entre alumnes i professors

Un dels alumnes se sotmet a la presa de mostres per la prova TMA.
Un dels alumnes se sotmet a la presa de mostres per la prova TMA. SFGA/J.A.VILADOT

Primera jornada del cribratge a l’escola andorrana de segona ensenyança a Encamp, on el coronavirus ja ha obligat a confinar totalment fins a dotze classes -una més que dilluns-. Aquest dimarts han estat els alumnes de primer i segon curs qui s’han sotmès a les proves diagnòstiques per detectar infectats per la Covid-19. La situació ha generat preocupació i, també, un important malestar entre alguns pares, malgrat que, oficialment, des de l’AMPA del sistema tot just s’ha volgut com a una bona mesura la realització de les proves massives.

La situació encara s’ha complicat més aquests dos dies, amb l’aïllament total d’una nova classe. Per tant, ja són dotze (sobre 20 que té el centre) les que tenen als seus estudiants confinats a casa. Una més que dilluns. A banda, hi ha una altra que, malgrat no estar totalment aïllada, sí que té algun alumne que ha donat positiu i, per tant, hi ha una mesura parcial.

El nombre de classes confinades puja a dotze, una més que dilluns, a les quals cal sumar-ne una altra amb aïllament parcial

La situació ha generat nervis entre alguns dels pares i “molta preocupació”. Hi ha enuig, ja que es considera que les mesures del Govern no han acabat de funcionar. Alguns, segons fonts consultades per Altaveu, estarien intentant que, des de l’Associació de Pares i Mares del sistema es fes alguna acció per “mostrar el descontentament per com s’ha portat tot plegat”.

Per ara, però, des de la junta de l’entitat, on no hi ha cap pare de l’escola d’Encamp, s’opta per una certa prudència. S’està a l’espera de poder fer una reunió per valorar la situació. Fonts de l’associació, però, sí que han volgut remarcar que el cribratge “és positiu” i “una necessitat” i ha de permetre “saber si algú té el virus i poder-lo aïllar”.

Es considerà, això sí, que el fet que els alumnes hagin de desplaçar-se fora del centre per dinar, ja que el menjador està inhabilitat per culpa dels desperfectes patits a un dels murs de contenció el centre, no és la causa de l’excés de classes confinades. “Sabem que van acompanyats i per grups”, han indicat.

L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.

Relacionat

Govern cribrarà tota l'escola andorrana de secundària d'Encamp

Pel que fa al cribratge, aquest ha completat la primera jornada, amb 150 proves diagnòstiques. S’han fet als alumnes de primer i segon curs i a la majoria de professors. La resta de docents i els estudiants de tercer i quart es faran els tests aquests dimecres.

Comentaris (2)

Trending