Un pic de gairebé 200 nous contagis fa repuntar de nou els casos actius per sobre els 1.700

El nombre d’ingressats a l’hospital baixa de 36 a 34, els quals 14 a cures intensives, en part, malauradament, per un dels pacients ingressats en aquesta àrea

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Nou pic de positius en l’evolució sanitària. Segons les dades apuntades des de Salut, entre aquest dimecres i dijous s’han detectat gairebé 200 infeccions. Això ha provocat un petit repunt dels casos actius, que tornen a superar els 1.700, dels quals 34 es troben ingressats a l’hospital. Al sistema escolar, també s’ha produït una considerable reducció de les classes amb alumnes confinats.

Un dels punts negatius de l’actualització sanitària es troba en el pic que s’ha detectat en els nous positius: 199. En certa forma, es trenca la tendència dels darrers dies, on els contagis per jornada quedaven lluny dels dos centenars. Ara, caldrà esperar com evoluciona la situació els pròxims dies per veure si és un pic o un nou punt d’inflexió, negatiu en aquest cas.

Coincidint amb el començament de les vacances de Nadal, el nombre de classes amb alumnes confinats es redueix de forma sensible: de 88 a 34

Aquest dijous, a més, el nombre d’altes que s’han pogut atorgar és de 183. Per tat, no compensa l’increment de nous pacients. I això provoca que tornin a repuntar, ni que sigui de forma lleugera, els casos actius. Superen novament els 1.700 i se situen en 1.707, quinze més que dijous.

I, malauradament, Govern ha confirmat una nova defunció provocada per la pandèmia, tal com havia avançat Altaveu. Es tracta d’un pacient que es trobava a cures intensives d’un hospital on encara romanen amb el coronavirus 34 persones. Setze d’elles, a planta. Catorze, encara a l’UCI. En global, són dues menys que dimecres. Clar que, desafortunadament, un dels dos casos menys es deu a la víctima 139 que s’ha cobrat al país la pandèmia.

Pel que fa al sistema escolar, la situació millora notablement, coincidint amb l’arribada de les vacances de Nadal. El nombre de classes amb alumnes confinats es redueix de forma sensible: passen de 88 a 34. D’elles, 26 completament aïllades i 8 amb només alguns estudiants afectats. A banda, sobre 119 grups més es fa vigilància passiva.

Pel que fa a la vacunació, al llarg del dimecres es van inocular prop de 1.500 vaccins. Principalment, terceres dosis. El nombre de persones que ja han rebut aquesta darrera tongada del fàrmac frega ja les 16.000.

Comentaris (1)

Trending