Més de tres-cents participants a les activitats Escaldes-Estiu s’han sotmès a les proves de Covid

La resposta a l’hora d’acudir a l’‘stop lab’ ha estat molt bona i es preveu que en un termini proper a les 48 hores es puguin saber els resultats

Un sanitari dels bombers endreçant una mostra.
Un sanitari dels bombers endreçant una mostra. ARXIU

Els participants a les activitats esportives d’Escaldes tindran en 48 hores i en qualsevol cas “tan aviat com sigui possible”, el resultat de les proves de detecció ràpida del coronavirus. Així els ho han comunicat els responsables de l’extracció de mostres, que s’ha fet aquest dissabte al parc de bombers de Santa Coloma. S’han acabat fent 325 extraccions de mostres per analitzar per la fórmula TMA. En el cas dels menors, que són dues terceres parts dels analitzats, els pares seran contactats per comunicar-los els resultats tant si són negatius com si són positius.

El fet que s’acabés convocant tots els participants a l’Escaldes-Estiu per avui mateix ha calmat en certa manera una mica el neguit. Bona part dels participants en les activitats esportives estiuenques organitzades pel comú escaldenc no sabien res de tot plegat i ho van saber a través dels mitjans de comunicació després que el ministre portaveu, Eric Jover, anunciés que després de la detecció de set casos més positius a banda del del menor que va aixecar l’alerta i que va ser comunicada dimecres, es procedia a cribrar tots els participants, infants i monitors, que havien passat fins ara en les activitats.

De la informació facilitada allà mateix, es desprèn que els nens i nenes no cal que restin aïllats; però sí que extremin les precaucions i sobretot respectin les mesures de distanciament

Segons algunes de les persones que han acudit al laboratori mòbil muntat a la caserna dels bombers, la resposta ha estat molt bona. Només s’ha sotmès a les proves els menors participants a les estades esportives i als monitors. Cap familiar per ara és cribrat. De la informació facilitada allà mateix, es desprèn que els nens i nenes no cal que restin aïllats. Però sí que extremin les precaucions i sobretot respectin les mesures de distància i distanciament.

Fonts governamentals, que han recordat que de la convocatòria se’n va encarregar el comú d’Escaldes, han destacat la celeritat amb què s’han fet les proves. I el bon desenvolupament general de les mateixes. El detall del temps que es trigarà en donar els resultats oficialment no s’ha pogut concretar tant atès que cada vegada hi ha més mostres a analitzar. Però sí que els terminis per saber els resultats s’haurien de moure entre els 24 i les 48 hores.

Cap de les persones que se sotmet aquest dissabte a les proves ja no podrà tornar a les activitats de l’Escaldes-Estiu per evitar mals majors. El campus es reprendrà dilluns per afrontar els darrers torns amb aquells participants que no hagin acudit en cap cas a les activitats fins ara i amb monitors totalment nous. Si en total s’han cribrat 325 participants que havien passat per ara a les activitats, el darrer torn de l’Escaldes-Estiu només el podran gaudir uns 46 infants i 12 monitors.

L'slider de l'Escaldes-Estiu.

Relacionat

Proves aquest dissabte a 300 participants als esports d’estiu d’Escaldes arran de vuit positius

 

Comentaris

Trending