Una nova mort eleva a 156 les defuncions per coronavirus amb 27 casos als centres sociosanitaris

Hi ha tres pacients hospitalitzats, un d'ells a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i amb ventilació mecànica

Comentaris

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

La mort d’una persona de 87 anys fa que les defuncions des que es va iniciar la pandèmia s’incrementin a 156. La darrera defunció es va produir el passat 7 de setembre. Hi ha 211 casos actius, 109 més que la setmana passada. La difunta tenia altres patologies i estava al Cedre.

Hi ha tres pacients hospitalitzats, un d'ells a l'UCI i amb ventilació mecànica. Pel que fa als centres sociosanitaris hi ha un total de 27 casos: 16 al Cedre, dos a Salita, dos a Sant Vicenç d'Enclar i set a l'Albó. Els casos totals des de l'inici de la pandèmia són 46.824 amb 46.457 altes. Tot i aquesta alta incidència en els geriàtrics no es canvien els protocols sanitaris perquè molt dels residents estan vacunats i protegits contra el virus.

Segons el ministre de Salut, Albert Font "no es preveu" una circulació del virus igual d'agressiva que a l'inici de la pandèmia, però tampoc ha tancat la porta a aquest fet tenint en compte la baixada de temperatures i la consegüent reducció de les defenses de la població. Ara mateix, les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) passen per ser particularment curosos amb les persones fràgils.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 160.096 vaccins per fer front al coronavirus -58.184 primeres dosis, 57.555 segones, 43.021 terceres i 1.336 quartes dosis-. El Govern ha decidit, en la sessió de consell de Ministres d’aquest dimecres, prorrogar novament les mesures actuals durant una setmana més.

 

Comentaris (1)

Trending