Els nous positius baixen dels 200 i Benazet entén que s’entra ja en fase de control de la pandèmia

S’han diagnosticat 168 infeccions des del dijous, fet que torna a comportar que la dada de casos actius bati rècords (2.310) mentre que es redueix la pressió sobre l’hospital i la planta Covid del Cedre

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha volgut mostrar optimista amb relació a l’evolució de la sisena onada del coronavirus els pròxims dies. “Crec que, si no tenim cap ensurt, estem arribant a baixar la corba”, ha afirmat, després d’informar que entre dijous i divendres s’han diagnosticat tot just 168 nous positius. Per tant, per primer cop en dies, es baixa dels 200. A més, hi ha hagut una certa relaxació de la pressió sobre l’hospital i la planta Covid del Cedre, amb quatre i dues altes respectivament.

El nombre de contagis continua sent, però, elevat. 168 és una xifra molt alta per a un país com Andorra, amb tot just 78.000 habitants. La dada, però, redueix la registrada els darrers dies, on fins i tot s’havien tingut pics per sobre dels 300. A la vegada, es torna a marcar un nou rècord de casos actius: 2.310.

La bona notícia arriba des de l’hospital. Al centre sanitari hi ha 20 pacients ingressats a planta, quatre menys que dijous. Això sí, es mantenen set pacients a cures intensives, dels quals sis ventilats. També ha millorat la situació a la planta Covid del Cedre. Dos dels sis padrins que es trobaven internats han pogut tornar a les seves residències.

El titular de Salut ha volgut defensar que, tot i l’elevada incidència, la situació no és pitjor que a la resta de països europeus: “Ho pot semblar, però ni en pressió sanitària ni en letalitat ho és; altres llocs tenen més morts i més saturació als hospitals”

 Benazet ha volgut remarcar el fet que la xifra de nous contagis ha baixat dels dos centenars “malgrat que hem augmentat els tests”. Per això, i amb la prudència que entén necessària -“si no tenim cap ensurt”, ha apuntat-, s’ha mostrat confiant que “estem arribant a abaixar la corba”.

A la vegada, el titular de Salut ha volgut defensar que, tot i l’elevada incidència -superior de llarg als 3.000 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies- la situació no és pitjor que a la resta de països europeus. “Ho pot semblar, però ni en pressió sanitària ni en letalitat ho és; altres llocs tenen més morts i més saturació als hospitals”, ha destacat, tot assegurant que “ens ajuda l’alta taxa de vacunació”.

En aquest sentit, Benazet ha volgut mostrar gràfiques d’altres països, tot destacant que són similars a les d’Andorra. I en aquests casos, ha apuntat, després de vuit o nou setmanes d’increment de casos, és quan s’ha capgirat la tendència. Això és el que ara confia que es pugui viure al Principat, amb una reducció del nombre de nous positius diaris.

On continua havent-hi una afectació important és al sistema escolar. Hi ha fins a 152 aules sobre les quals es fa algun tipus de vigilància. Així, 114 tenen alumnes aïllats, de les quals 55 amb tot el grup a casa seva. En els altres 59 casos, la mesura només afecta un o dos estudiants -cal recordar que, ara, a partir de tres ja es confina tothom-. Sobre 38 classes més es fa vigilància passiva.

Comentaris (14)

Trending