La mort d’una dona de 90 anys “amb Covid’ eleva a 147 les víctimes de la pandèmia

Es trobava a casa seva i hauria perdut la vida per culpa d’altres complicacions, però contagiada amb un coronavirus del qual s’han diagnosticat 155 nous positius en les darreres hores, fet que permet novament una davallada dels casos actius

Comentaris

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El nombre de víctimes mortals provocats per la pandèmia ha tornat, malauradament, a incrementar-se. Salut ha registrat l’òbit d’una dona, en aquest cas amb Covid-19, tot i que aquesta no seria la causa directa de la defunció. Passa a constar, però, com la mort 147 des de l’esclat d’una crisi sanitària que segueix alentint-se, amb tot just 155 nous positius i una nova davallada considerable de casos actius.

La víctima tenia més de 90 anys, segons s’ha informat des del Govern. Es trobava a casa seva i, segons s’ha volgut remarcar, ha mort “amb Covid” i no directament per la malaltia. Malauradament, s’ha convertit, així costa als registres oficials, en la defunció 147 provocada per la pandèmia, la segona en tot just dos dies.

Aquestes dues males notícies consecutives coincideixen en el temps en un moment de franca desacceleració de l’onada Òmicron. En les darreres 24 hores, Salut ha diagnosticat només 155 nous positius, una estadística que va en caiguda els últims dies. En canvi, s’han pogut donar fins a 396 altes, fet que permet una nova davallada important dels casos actius.

Així, hi ha 242 menys dels comunicats des del Govern el dimecres. Això situa el nombre total més a prop de baixar de la barrera de 2.000 que no pas de superar la dels 3.000. En total, n’hi ha 2.365.

Això contrasta ,però, amb un lleuger increment de la pressió sobre l’hospital. Hi ha setze persones ingressades, tres més que dimecres. Dotze d’elles es troben a planta i quatre a cures intensives. D’aquestes, dues continuen connectades a un ventilador mecànic.

On sí que hi ha una considerable millora és al sistema escolar. Ja només queden set aules amb algun alumne confinat, per les 60 d’ahir. I només una totalment confinada. En canvi, sí que s’ha incrementat, fins a 97, el nombre de grups sota vigilància passiva.

Comentaris (5)

Trending