Els metges generalistes admeten que “estem en una situació bastant normalitzada”

Els especialistes en atenció primària continuen veient molts casos de Covid, però sortosament ja es poden dedicar a altres patologies que també necessiten atenció

La doctora Roser Bellmunt durant la compareixença d'aquesta tarda.
La doctora Roser Bellmunt durant la compareixença d'aquesta tarda. Toni Solanelles

“Estem en una situació bastant normalitzada.” Dit d’una altra manera, els metges, especialment els de primària, comencen a respirar després de l’onada Òmicron. Així ho ha assegurat la metge generalista o de família i integrant del Col·legi de Metges Roser Bellmunt, que ha explicat que tot i això, continuen veient molts casos de Covid.

Bellmunt ha afirmat que l’autogestió de la malaltia i l’automatització de les baixes ha ajudat moltíssim els metges ha lliurar-se de feina. I ara, malgrat que encara tenen molts pacients a la consulta que hi acudeixen -o que fan peticions telemàtiques- per situacions que acaben sent coronavirus, ja tenen temps per “dedicar-se” a altres patologies que també necessiten atenció.

Roser Bellmunt, Meritxell Cosan i Xavier Avellanet durant la compareixença.

Relacionat

Els metges alerten de risc de desbordament per l’Òmicron

Roser Bellmunt, que ha fet aquestes explicacions durant l’exposició de les primeres dades del grup de treball sobre la Covid persistent, ha recordat que l’Òmicron sol donar “símptomes més lleus” que ja sigui per part de la pròpia persona o en el moment d’haver de prendre una decisió mèdica, tot ho alleuja més.

En qualsevol cas és impossible dir si hi ha llistes d’espera o similars perquè “això són dades molt variables” i al Principat depèn moltíssim de cadascun dels facultatius i la seva bossa de pacients.

Comentaris

Trending