Els metges d’atenció primària podran prescriure tractaments de logopèdia i de reeducació visual

Es modifica la cartera de serveis sanitaris per segona vegada des que es va aprovar el març passat

El metge d'atenció primària podrà preescriure teràpies de reeducació visual.
El metge d'atenció primària podrà preescriure teràpies de reeducació visual. ARXIU

Els metges d’atenció primària podran prescriure tractament de logopèdia i de reeducació visual. Així ho estableix la cartera de serveis sanitaris, que s’ha modificat per segona vegada des de que va ser aprovada el març passat. Justament, la modificació realitzada ara és, en exclusiva, per aquesta puntualització.

Fins ara, la logopèdia i la reeducació visual solament es podia prescriure per part d’un metge especialista determinat. Ara també els facultatius generalistes o d’atenció primària podran considerar directament que hi ha la necessitat de fer els esmentats tractaments. L’agost passat ja es van introduir alguns canvis també orientats a que els generalistes poguessin prescriure determinats tractaments.

Per exemple, un dels canvis que es van introduir en aquell moment va ser que per renovar els tractaments de fisioteràpia no calgués a anar a un especialista en traumatologia sinó que fos el propi metge referent generalista o d’atenció primària el que pogués valorar la necessitat de seguir el tractament fisioterapèutic i renovar-ne la seva vigència i prescripció.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending