Més de 14.000 persones s’han registrat per rebre la vacuna

Salut valora positivament la xifra, assolida en tot just dos dies, a la vegada que treballa amb comuns, Creu Roja i Afers Socials per garantir que la gent gran, un dels col·lectius més vulnerable, s’adhereixi massivament a la campanya d’immunització

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença. SFGA

Més de 14.000 persones s’han inscrit ja al registre web necessari per participar en la campanya de vacunació contra el coronavirus. Des del Govern es valora molt positivament la xifra, tenint en compte que la plataforma es va posar en marxa tot just el dimecres. Al mateix temps, es continua treballant “intensament” per poder rebre el més aviat possible noves dosis de vaccins amb els quals continuar immunitzant la població. De fet, s’està a punt de concloure la segona tongada d’inoculacions dels fàrmacs de Pfizer que van arribar fa unes setmanes.

Així ho ha explicat la secretària de Salut, Helena Mas, durant la compareixença d’aquest divendres per actualitzar les dades sanitàries. En concret, a les onze d’aquest matí hi havia 14.494 inscripcions realitzades a la web específica creada per gestionar la campanya. Des de l’executiu es recorda que aquest registre “és un pas fonamental per accedir a la vacuna”. Qui no s’inscrigui no la rebrà.

“Estem contents amb la resposta; la valorem de forma molt positiva”, ha apuntat Mas. Des de Salut es treballa de forma especial per garantir que la informació arriba als col·lectius més vulnerables davant el virus, com ara la gent gran. “Col·laborem amb comuns, amb Afers Socials i amb la Creu Roja per difondre-ho”, ha explicat.

Per un costat, cal tenir el llistat de qui es vol vacunar. Per l’altre, evidentment, cal tenir els vaccins necessaris per a la campanya. Per ara, però, es continua sense dates concretes. En el cas del primer enviament de les d’AstraZeneca que han d’arribar des de Corea, Mas ha indicat que “ja s’ha enviat la documentació” necessària per gestionar el mecanisme de transport. També s’està a l’espera de l’entrega de dosis de Moderna i de Pfizer per part de França i Espanya, que es confia poder desbloquejar durant els primers dies de març.

Una sanitària es prepara per a una vacunació.

Relacionat

Passaport de vacunació Covid per poder viatjar per la UE a partir de l’estiu

Pel que fa a la possibilitat que estudia la Unió Europea d’implantar una mena de passaport o certificat de vacunació que permeti els viatges de cara a l’estiu, el Govern, per ara, no ha volgut pronunciar-se en profunditat. “És un plantejament preliminar”, ha indicat Mas en ser preguntada sobre la qüestió. Sí que es vol estar “atent a les informacions” i “quan ens arribi la proposta concreta, procedirem amb l’anàlisi oportuna”. I, “si considerem que ens hi hem d’adherir, ho farem”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending