Passaport de vacunació Covid per poder viatjar per la UE a partir de l’estiu

Merkel ha explicat que els 27 països membres estan d’acord en desenvolupar un sistema que faci compatibles els diferents documents de vacunació

Comentaris

Una sanitària es prepara per a una vacunació.
Una sanitària es prepara per a una vacunació. ARXIU

Un passaport que acrediti que s’està vacunat contra la Covid per poder viatjar per l’Europa unida a partir de l’estiu. Amb això està treballant la Unió Europea. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha afirmat aquest dijous que els socis europeus posaran en marxa un passaport de vacunació del coronavirus “per a l’estiu” que podria fer “possibles” els viatges dins de la Unió Europea. Merkel ha explicat que els 27 països membres estan d’acord en desenvolupar un sistema que faci compatibles els diferents documents de vacunació.

La Comissió Europea té ara tres mesos per definir les condicions tècniques d’aquest sistema i els líders confien que estigui operatiu de cara a l’estiu. Aquesta iniciativa facilitaria els desplaçaments internacionals dins de la UE i possiblement també amb alguns “tercers països”, segons Merkel. Ara bé, no ha parlat en cap moment de turisme. El Govern del Principat s’haurà de moure ràpid perquè Andorra s’inclogui entre aquests tercers països. Cal, abans, però, accelerar molt molt la vacunació.

De fet, una de les qüestions que està sobre la taula, sobre la taula de la UE, és que per activar aquest passaport primer hi hauria d’haver vacunes per tothom: “Qualsevol altra opció seria una injustícia”, ha apuntat la cancellera alemanya. El passaport seria una opció “complementària” al costat de les proves PCR, les quarantenes o els registres digitals que demanen els diferents països. Hores d’ara, i segons que ho ha explicat en diverses ocasions el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a cada persona que s’inocula el vaccí contra el virus pandèmic, se li lliura una mena de certificat. Caldrà veure si els que ja tenen aquest document en el futur els valdria o haurien de fer alguna mena de convalidació.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending