Més de 10.000 contagis amb el coronavirus

Salut detecta 45 nous positius les darreres hores mentre que es dona l’alta als quatre padrins que es trobaven ingressats a la planta Covid del Cedre

L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.
L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.

El coronavirus ha afectat ja més de 10.000 persones a Andorra. Amb els 45 positius detectats en les darreres hores, s’ha superat aquesta barrera, mentre que hi ha una certa estabilitat en els casos actius. La pressió a l’hospital es redueix lleugerament, en part per culpa de la defunció número 102. En canvi, a la planta Covid del Cedre ja no hi queda cap padrí ingressat.

L’afectació de la pandèmia al Principat arriba ja a les cinc xifres. És a dir, a 10.017 persones que han estat diagnosticades amb la Covid-19. Això succeeix després que, en les últimes hores, Salut hagi detectat 45 nous positius.

Pel que fa als casos actius, hi ha una certa estabilitat. Hi ha 663 pacients, tot just dos menys que dilluns. D’aquests, hi ha 32 a l’hospital. 18 es troben a planta i 14 -una més que dilluns- a la unitat de cures intensives, onze d’elles sota ventilació mecànica. Això suposa una petita relaxació de la pressió sobre el sistema sanitari, tot i que, en part, és per culpa de la mort d’una de les dones que es trobava a planta. És la mort número 102 provocada per la pandèmia al país.

 Una dada positiva és la situació a l’àrea Covid del Cedre. Els darrers quatre padrins que hi restaven ingressats han estat donats d’alta. Per tant, la planta ha quedat buida per primer cop en diverses setmanes.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha 8 aules amb tots els alumnes confinats al seu domicili i 29 amb algun estudiant aïllat. A banda, es fa vigilància passiva sobre 75 grups més.

La campanya de vacunació també avança. Al llarg del dilluns, es va inocular la primera dosi del vaccí subministrat per Pfizer a 40 persones.

Comentaris

Trending