La meitat dels sanitaris cubans marxaran a final de mes

La resta es quedaran fins a mitjans de juny per donar suport al personal del SAAS a l'hospital

La delegació cubana el dia de la seva arribada a Andorra
La delegació cubana el dia de la seva arribada a Andorra Altaveu

La meitat del personal sanitari cubà marxarà a final d'aquest mes, i la resta encara ajudarien a completar el personal del SAAS fins a mitjans de juny. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Hi ha tres metges que ja han tornat al seu país. Els sanitaris van arribar el 30 de març.

El ministre espera que el SAAS li comuniqui les seves necessitats de personal "però crec que serà la meitat". Ha aprofitat per agrair la seva tasca "que han fet amb molta dedicació i s'han entès molt bé amb la resta de personal. Han treballat molt a gust amb ells". Aquests professionals han treballat al Cedre i a l'hospital. En aquest centre sanitari quedarà una part habilitada per tractar pacients de la Covid-19. La idea es desmuntar l'hospital que es va muntar al Cedre per acollir casos positius i de gent gran. "Aquesta part sempre estarà disponible per tornar-se a convertir en hospital", ha subratllat.

Durant la seva compareixença a la comissió legislativa de Sanitat del Consell General ha destacat que quan acabi  la segona volta dels tests anticossos, ja es podrà entrar a la darrera fase de reobertura econòmica, i fins i tot, a partir del pròxim dia 28  es podria aplicar alguna nova excepció al confinament. Aquestes obertures,però, aniran acompanyades de precaucions i mesures de seguretat. Martínez Benazet han confirmat que s'haurà de dur mascareta durant "força temps i s'hauran d'evitar les aglomeracions". Ha avançat que la reobertura no serà tan estricta com la dels països veïns "perquè no seria tornar a la normalitat".

Etiquetes

Comentaris

Trending