Martínez Benazet assegura que “ningú no obligarà a vacunar els infants”

El titular de Salut alerta que el malestar i la fatiga més aguda que en les anteriors ocasions, moltes persones senten en rebre la tercera dosi del vaccí és un efecte que en cap cas pot ser advers per al cos

Els infants van ser protagonistes durant la mobilització de dissabte.
Els infants van ser protagonistes durant la mobilització de dissabte. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha deixat clar aquest dilluns que “ningú no obligarà a vacunar els infants”. Però tampoc que no s’impedirà, sempre que les autoritats sanitàries mundials ho han aprovat. El titular ministerial ha fet aquesta apreciació en ser demanat per la tercera convocatòria realitzada en contra del passaport sanitari. Martínez Benazet ha afirmat que hi va haver molt neguit en relació a la possibilitat d’inocular els menors.

El ministre ha deixat clar que la vacunació dels menors “no és obligatòria” ni ho serà. Ara, també ha explicat que rep trucades de persones que li diuen que no cedeixi als contraris a la vacunació i, d’aquesta manera, qui ho vulgui, no es pugui injectar la vacuna contra la Covid. D’aquí que serà “una decisió lliure” i “el responsable d’un menor” haurà de decidir com actua, una vegada les autoritats sanitàries mundials i han donat el vist-i-plau. En tot cas, ha recordat Martínez Benazet, el Govern tenia i té l’obligació de posar a disposició de la població vacunes.

El ministre ha ironitzat sobre la petició de dimissió durant la manifestació de dissabte: “Ho celebro, em faria il·lusió; seria la manera de marxar d’aquesta”

El ministre ha tornat a insistir que aviat es reunirà amb un grup de pares que estan preocupats per la qüestió de la vacunació. I que ho farà acompanyat de professionals, experts en la matèria. Martínez Benazet, que ha tornat a insistir que “com més elevada sigui la part de població vacunada”, més baix el risc de contagis greus, ha mostrat el seu màxim respecte vers la manifestació que hi va haver dissabte, fins i tot en to de broma ha dit que “celebro que em demanin la dimissió; seria la manera de marxar d’aquesta”.

Altra volta seriós, el titular de Salut ha remarcat que la vacunació ha permet reduir la incidències en equipaments com els centres sociosanitaris i ha explicat que només cal veure quin és el sector de població -els infants- on hi ha contagis més veloços. “Demostra que el virus circula molt més ràpid en la franja de no vacunats que no pas entre els vacunats”. “Són dades objectives” ha recalcat tot deixant clar, també, que els pares seran lliures de decidir en relació amb la vacunació dels seus fills.

TERCERA DOSI

El ministre també ha estat qüestionat sobre els efectes adversos que està tenint la tercera dosi de les vacunes en moltes persones. No pas efectes greus, però si unes molèsties i fins i tot un impacte molt major, en molts vacunats, major que en les dues primeres vaccinacions. Trastorns, fatigues més intenses. Més febre, més marejos. Martínez Benazet ha explicat que això es deu a un efecte anomenat ‘booster’. “Quan una persona està immunitzada fa una mena d'efervescència de la seva immunitat” i això comporta que hi hagi més símptomes dels que hauria tingut en una altra ocasió.

El titular de Salut ha assegurat que aquesta situació “no representa cap risc per a la salut” de la persona en qüestió i sí que “reforça molt”, “està millorant la seva situació”. Martínez Benazet ha descartat la possibilitat de realitzar testos serològics als ciutadans per comprovar el seu nivell d’anticossos abans de decidir si s’injecta la tercera vacuna o no perquè aquestes proves són, en certa manera, enganyoses, ja que la resposta immunològica no depèn només del nivell d’anticossos que es pugui tenir. “És més complexe que tot això”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending