Una jornada amb només nou positius treu pressió a l’hospital

El centre sanitari ha pogut enviar a casa dos dels deu pacients ingressats mentre que el nombre de casos actius es redueix sensiblement fins a tot just 346

Una imatge recent de l'hospital.
Una imatge recent de l'hospital. Toni Solanelles

Caldrà veure si és flor d’un dia o realment indica l’inici d’una tendència a la baixa, però les noves dades de la pandèmia són, com a mínim, esperançadores. En les darreres hores, Salut només ha detectat nou nous contagis, una de les xifres més reduïdes de les últimes setmanes. Això, de retruc permet una caiguda dels casos actius i dona aire a l’hospital, des del qual s’ha pogut donar d’alta a dos dels deu pacients que estaven ingressats.

L’onada provocada per la variant Delta s’ha traduït el darrer més en un important repunt d’infeccions. Les dades d’aquest dimarts, però, podrien indicar que s’ha superat el pic. Aquest fet, però, s’haurà de confirmar els pròxims dies. De moment, el que queda clar és que el nombre de positius notificats per Salut aquest dimarts és baix, tot just nou. Per tant, el total de contagis registrats al Principat ascendeix a 14.586.

En canvi, en aquestes darreres hores s’han pogut donar fins a 36 altes. D’aquesta forma, es produeix un notable descens dels casos actius. N’hi ha 27 menys. Tot just 346.

Una altra dada positiva d’aquesta actualització és la reducció de la pressió que la pandèmia exerceix sobre l’hospital. Dos dels pacients que estaven ingressats amb Covid-19 al centre sanitari han pogut marxar cap a casa seva. Per tant, ja només queden vuit pacients. D’ells, dos segueixen a la unitat de cures intensives i amb respiració mecànica.

Comentaris

Trending